Ailelere yaz kursu uyarısı

Yaz Kur’an kurslarına tüm çocukları beklediklerini söyleyen Müftü Fakirullah “Ailelerin Kur’an kurslarına ciddi anlamda önem vermeleri gerekir.” dedi.

Ailelere yaz kursu uyarısı

Çocukları Kur’an-ı Kerim ve Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) örnek hayatıyla buluşturacak yaz Kur’an kursları başladı. 25 Haziran’da açılan kurslar, 17 Ağustos’a kadar devam edecek.

Kurslar vesilesiyle çocuklar, iman ve İslam’ı kalplerine nakşedecekler. Kur’an-ı Kerim’le ve Hazreti Muhammed'in (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) örnek hayatıyla daha yakından tanışacaklar. Fıtratlarını kötülüklerden koruyacak ibadetleri öğrenecekler.

Yaz Kur’an kurslarına tüm çocukları beklediklerini söyleyen Diyarbakır merkez Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullah “Ailelerin Kur’an kurslarına ciddi anlamda önem vermeleri gerektiğini” söyledi.

“Diyarbakır’da en az 200 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz”

“Camide Çocuk Sesi, Vatanımın Neşesi” şiarıyla camilerin bu yıl da milyonlarca çocuk için bir eğitim yuvasına dönüşeceğini belirten Müftü Fakirullah “Diyarbakır’da da en az 200 bin öğrenciye ulaşmayı hedeflediklerini” dile getirdi.

“Yaz Kur’an kurslarımız 25 Haziran’da başladı, 17 Ağustos’ta son bulacak.” diyen Fakirullah  “Kurslarımızda her hangi bir yaş sınırlaması gözetmiyoruz. Hedefimiz çocuklarımız olsa da 4 yaşından tutun 80 yaşına kadar bütün vatandaşlarımız yaz Kur’an kurslarımıza katılabilir. Aslında yılın her ayı, her günü ve her saatinde isteyen herkese Kur’an eğitimi ve dini bilgiler öğretiyoruz. Yaz Kur’an kurslarımıza özellikle öğrencilerimizin katılımı konusuna biraz daha ağırlık veriyoruz. Camilerimizde dini bilgilerin verilmesinin yanı sıra sportif ve kültürel etkinliklerde de bulunuyoruz. Öğreticilerimiz tarafından öğrencilerimize yönelik birçok etkinlik düzenleniyor. Örneğin çocuklarımızı hafta sonu yüzmeye götürüyoruz.” dedi.

Sur ilçesinde bu yıl 250 camide ders verildiğini söyleyen Fakirullah, “Kur’an kurslarımızda 300 imam ve Kur’an öğreticimiz tarafından yaklaşık 5 bin öğrencimize ders veriliyor. Derslerimizi sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki seans halinde veriyoruz. Doğrusu öğrenciler hangi vakit gelirlerse derslerini vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz kurslara, okullarına geldikleri gibi, çok güzel, disiplinli ve istekli bir şekilde geliyorlar. Velilerimizin de bu konuda biraz daha hassas olmalarını istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Gençlerimizde ilim ve irfan bir arada olmalıdır”

Ailelere de bazı tavsiyelerde bulunan Sur İlçe Müftüsü İsmail Fakirullah “Kur’an hayatın kendisidir, rehber kitabıdır. Okul dersleri önemlidir ama Kur’an’ın da mutlaka bilinmesi gerekir. Allah-u Teâlâ bize Kur’an-ı hayat kitabı olarak göndermiştir. Çocuklarımıza Kur’an dersi 5-6 yaşından sonra verilmeli, Kur’an’ın öğretileri ise çocuklar akıl baliğ olduktan sonra hayata geçirilmelidir. Ailelerimiz diğer derslere verdiği önemi Kur’an eğitimi konusunda da vermelidir. Maneviyattan, ilim ve irfandan yoksun olan bir genç eksik kalacaktır. İlim ve irfan bir arada olmalıdır. Eğitim ve öğrenmenin yaşı yoktur. Kur’an-ı her zaman öğrenebilirsiniz ama bunun için en uygun zaman çocukluk zamanıdır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz