Aktar: Başkan Çelik'in salıverilmesini bekliyoruz

Diyarbakır Barosu, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Mazlum-Der Diyarbakır Şubesi, yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in serbest bırakılmasını istedi.

Aktar: Başkan Çelik'in salıverilmesini bekliyoruz

Baro Başkanı Mehmet Emin Aktar, İHD Şube Başkanı Raci Bilici, Mazlum-Der Şube Başkanı Mustafa Saruhan ve kaçırılan Çelik'in yeğeni Mehmet Çelik, Diyarbakır Baro Başkanlığı'nda basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda konuşan Baro Başkanı Aktar, son günlerdeki ölüm haberleri ve operasyonların bir kez daha içlerini sızlattığını belirterek, ''Bir kaç gün önce PKK tarafından alıkonulan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in ailesinin başvurusu üzerine açıklama yapıyoruz. Çelik'in alıkonulmasına son verilmesini yaşam hakkının güvence altına alınmasını ve salıverilmesini bekliyoruz'' dedi.

İHD Şube Başkanı Bilici de düşüncesi, kimliği ve muhalif duruşu ne olursa olsun, hiç kimsenin özgürlüğünden mahrum bırakılmaması gerektiğini söyledi.

Yaşam hakkının güvenliğinin son derece önemli olduğunu kaydeden Bilici, ''Çelik'in derhal ailesine sağ salim teslim edilmesini talep ediyoruz ve bu noktada çok ısrarcıyız. Şu anda o bölgede can güvenliklerinin tehlikeye girmemesi için operasyonların durması gerekiyor. Bizlere ne düşerse, onların alınması, ailelerine teslim edilmesi noktasında, insan hakları kimliğimizle hazırız'' diye konuştu.

Mazlum-Der Şube Başkanı Mustafa Saruhan da kaçırılan AK Parti İlçe Başkanı Çelik'in serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Çelik'in yeğeni Mehmet Çelik ise Veysel Çelik'in can güvenliğinden endişe duyduklarını ifade ederek, ''Bir an evvel sağlıklı bir şekilde ailesine teslim edilmesini istiyoruz. Hem bölgenin hem de Kulp halkının huzuru için bu çok önemlidir'' dedi.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesini Muş'a bağlayan karayolunun Şenyayla mevkisinde 13 Mayıs 2012 günü yol kesen teröristler, AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'i kaçırmıştı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz