Ankara saldırısını düzenleyen canlı bombanın kimliği kesinleşti

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bir televizyon programında soruları yanıtladı. Davutoğlu, Ankara’da meydana gelen ve 102 kişinin ölümüyle sonuçlanan terör saldırısını düzenleyen canlı bombalardan birinin kimliğinin kesinleştiğini belirtti.

Ankara saldırısını düzenleyen canlı bombanın kimliği kesinleşti

Davutoğlu, Ankara'daki terör saldırısına ilişkin, "Bombacıların tespiti sırasında DNA testleri yoğun olarak yapıldı. Bu tespitler sonucunda da bombacılardan birinin kimliğinin kesinleşti. Diğerinin irtibatları itibariyle de yoğun çalışmalar sürdürülüyor" dedi.

Davutoğlu, sadece oradaki vatandaşlara değil Türkiye'ye ve demokrasiye yapılmış olan bu saldırının perde önündeki ve arkasındaki aktörlerin çıkarılarak adalete teslim edileceğini vurguladı.

Ahmet Davutoğlu "Ne zaman gerekli olursa ve askeri planlamalar neyi gerektiriyorsa bu konuda DAİŞ'e karşı en etkin müdahaleler içinde yer alıyoruz" diye konuştu.

Suruç saldırısıyla, Ankara ve Diyarbakır saldırıları arasındaki irtibatları da göz önüne aldıklarını vurgulayan Davutoğlu şöyle devam etti:

"Bu çerçevede yürütülen soruşturmalar da var. Ayrıca hem DAİŞ hem PKK hem DHKP/C ve Reyhanlı saldırısında da rejim unsurları perde gerisindeydi. Rejimle doğrudan irtibatlı gruplar yapmışlardı. Burada Türkiye'ye zarar vermek isteyenlerin, Türkiye'ye zarar vermek ve kaos çıkarmak bağlamında bir takım iş birliği içine girdiklerini de görüyoruz. Bunların hepsi ortaya çıkarılacak."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler