Ankara’da Jandarma karakoluna ateş açıldı

Başkent Ankara’da İl Jandarma Komutanlığı önünde ateş açıldı. Kimliği belirsiz kişi ya da kişler tarafından silahla bir el ateş edildi. Olayı gerçekleştirenlerin, otomobille olay yerinden uzaklaştığı öğrenildi.

Ankara’da Jandarma karakoluna ateş açıldı

Olayı gören İl Jandarma Komutanlığı’ndaki nöbetçi askerler, polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda asayiş ve olay yeri inceleme ekipleri sevk edildi. Jandarma Komutanlığı önünde çalışma yapan olay yeri inceleme ekipleri, boş kovan ve isabet olup olmadığı yönünde araştırma yaptı. Ekipler, cadde üzerinde ve park halindeki araçların altında, projetörlerle arama yaptı.

Polis, ateş eden kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı.

DİYARBAKIR SİLVAN YOLUNDA POLİSE BOMBALI SALDIRI

Diyarbakır’da PKK’lılar tarafından yola tuzaklanan bomba, polis otobüsünün geçişi sırasında patlatılmak istendi ancak bombanın birkaç dakika geç patlaması olası bir faciayı önledi.

Edinilen bilgilere göre, olay, Diyarbakır-Silvan yolu üzeri Üniversite Köprülü Kavşağı’nda meydana geldi. Burada, PKK’lılar tarafından yola tuzaklanan bomba, Ali Gaffar Okkan Polis Meslek Eğitim Merkezi’nden çıkan polis otobüsünün geçişi sırasında patlatılmak istendi. Ancak bombanın birkaç dakika geç patlaması olası bir faciayı önledi. Patlamanın ardından olay yerine zırhlı araçlarla çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Yolu çift taraflı trafiğe kapatan polis, olay yeri ve çevresinde incelemelerde bulundu. Patlamanın etkisiyle yolda iki metre derinliğinde çukur oluştuğu da görüldü.

Bölgede, geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz