Anlı, Güney Kore’ye gitti

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, 11-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen 7. Dünya Su Forumu’na katılmak üzere Güney Kore’ye gitti. Foruma, Türkiye’den 40 belediye başkanı ve belediye yöneticisi katılıyor.

Anlı, Güney Kore’ye gitti

DİYARBAKIR-Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, 7. Dünya Su Forumu katılmak üzere Güney Kore’ye gitti. Birleşmiş Milletler HABİTAT, Küresel Şehirler Ağı (ICLEI), Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Dünya Teşkilatı’nın (UCLG) da aralarında bulunduğu çok sayıda kurum tarafından organize edilen toplantıya, Anlı, DİSKİ Genel Müdürümüz Zülküf Karatekin’in yanı sıra Türkiye’den 40 belediye başkanı, belediye başkan vekili, su ve kanal hizmetleri genel müdürleri ile belediye genel sekreterleri katılıyor.

GÜNEY KORE'YE GİTTİ

11-18 Nisan tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Belediyeler Birliği tarafından da desteklenen 7. Dünya Su Forumu’nda, “Yerel Şehir Su Meseleleri”, “Şehirlerde Su İşlerinin Son Durumu”, “Entegre Şehir Suyu Yönetimi İçin Diyalogları Sağlamlaştırmak”, “Ev Sahibi Şehirlerin Su Endüstrisi Politikası, Günlük Maksimum Yük Uygulaması”, “Çok Dereceli Yönetim Ve Uygunlaştırılmış Mali Politikalar Yoluyla Sürdürülebilir Su Yönetimi”, “Pratikte Şehir Su Yönetimi”, “Su Kalitesi, Atık Su Ve Ekosistem Yönetimi”, “Şehircilik Ve İklim Değişikliği”, “Sürdürülebilir Su Ve Temizlik Hizmetleri İçin Eşlerarası Ortaklık” gibi konular ele alınacak. Program boyunca çok sayıda dile simültane çeviriler de yapılacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz