Arınç: Türkiye arınma döneminden geçiyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Türkiye'de artık darbe olmayacağını ve Türkiye’nin bir arınma döneminden geçtiğini ifade etti.

Arınç: Türkiye arınma döneminden geçiyor

Bursa’nın İnegöl ilçesinde AK Parti tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi’ne katılan Arınç, AK Parti’nin başarılarını anlattı. Ülkedeki tüm yasakların kaldırıldığını vurgulayan Arınç, Türk-Kürt, Alevi-Suni, laik-yobaz kavgalarının Türkiye'nin önemli problemlerinden biri olduğunu ve bunları reddettiklerini ifade etti. Yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele ettiklerini belirten Arınç, milletin yüzünün güldüğünü dile getirdi.

“ARINMA DÖNEMİ BAŞLADI”

Çete ve mafyalara karşı verilen mücadeleye değinen Arınç, şöyle konuştu: “Darbeler olmayacak, hür seçimler olacak, TBMM güçlenecek, sivil asker ilişkileri batılı ülkeler gibi olacak dedik. Biz referanduma giderken bunlar muhalefet partileri yalan söylüyor demişti. Darbecileri yargılayamaz dediler. Darbeciler bugün yargılanıyor. Silahlı darbe yapmadan bu işi başardık diyenler vardı. Biz kendimizi hakim ve savcı yerine koymuyoruz. Hakim ve savcılar suç vardır diyorsa gerekeni yaparlardı. Artık Türkiye'de arınma dönemi başladı. Artık kanunlar karşısında kim ne yapmışsa, karşılığını mutlaka görecek.”

2002 seçimleri öncesi Recep Tayyip Erdoğan’a yasak getirildiğini hatırlatan Arınç, şöyle devam etti: “Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un bir bölgesinden listede yer alıyor. Gümbür gümbür geliyoruz. Son anda genel başkanımızın adaylığını iptal ettiler. Bizimle alay ettiler. 'Sizin başbakan adayınız kim' dediler. Zil takıp oynuyorlar. Bu şartlarda bile tek başımıza iktidara geldik. Başbakanımız için muhtar bile olamaz dediler. Muhtar da oldu. Başbakan da oldu. Rabbim en güzelini nasip etsin. Kameralar burada, size ekmek yok buradan. Daha sonrasını söylemem.”

Kaynak: Diyarbakır Söz