Atananlar değişmedi

AK Parti'nin dün Sur ve Bismil ilçesi kongrelerinde, Genel merkez tarafından ataması yapılan adaylar seçimi kazandı. Sur'da Şafak Yöntürk, Bismil'de ise Kızılkaya seçildi.

Atananlar değişmedi

AK Parti'nin Diyarbakır'da ilçe kongrelerinin serisi devam ediyor. Dün de, Merkez Sur ve Bismil ilçe kongreleri yapıldı.  Sur ilçesinde Şafak Yöntürk, gerilimin yüksek olduğu Bismil ilçesinde ise Genel merkezin atadığı Mehmet Kızılkaya seçimi kazanan isimler oldu. Bismil'de Kızılkaya'yı rakibi olan Fahri Çelebi, kongreye katılan ve konuşma yapan Milletvekili, İl Başkanı ve İl Koordinatörünün taraflı davrandığını belirti.

SUR İLÇE KONGRESİ

Merkez Sur ilçesinin kongresi dün sabah yapıldı. Bir düğün salonunda gerçekleştirilen kongrede, mevcut ve genel merkezin atadığı Şafak Yöntürk, tek listeyle seçime girdi. Degelelerin ekseriyetiyle oyunu alan Yöntürk, başkan seçildi. Kongreye katılımın yüksek olduğu gözlenirken, Milletvekili Ebubekir Bal, MKYK Üyesi Prof. dr. Mehmet Emin Yılmaz ve İl Kooridinatörü Abdullah Erdem Cantimur ve İl Başkanı Serdar Budak birer konuşma yaptı. AK Parti'nin 2019 seçimlerine yönelik hedeflerine vurgu yapılan konuşmalarda, Diyarbakır'ın temel sorunlarına da dikkat çekildi. Yöntürk kongre sonunda delegelere ve katılan partililere teşekkür etti.

BİSMİL KONGRESİ

Öğleden sonra Bismil İlçe kongresi yapıldı. Günlerdir tansiyonun yüksek olduğu ve olumsuz hadiselerin yaşanabileceği ifade edilen Bismil ilçe kongresi, gerilimli bir havada geçti. Milletvekili Ebubekir Bal, MKYK üyesi Yılmaz, İl Koordinatörü Cantimur'un yanısıra bir çok davetli ve eski başkanların da katılım gösterdiği kongrede, alınan olağanüstü güvenlik önlemleri dikkat çekti. Diyarbakır'dan Bismil'e emniyet takviyesi yapıldığı bildirildi. kongre salonuna girişte üst araması yapılırken, Bal, Yılmaz, Cantimur ile İl başkanı Serdar Budak birer konuşma yaptı. Protokoldeki konuşmacıların tümü Kızılkaya'yı destekleyen konuşmalar yaptı. İl Başkanlığı için yarışan Mehmet kızılkaya ile Fahri Çelebi'de kongrede birer konuşma yaptı.

Oluşturulan divan kurulu başkanlığında yapılan seçimde, Genel Merkez tarafından atanan Mehmet kızılkaya 219 oy alırken, rakibi Fahri Çelebi ise 147 oy aldı. 7 oyun da geçersiz sayıldığı seçimde Kızılkaya, AK Parti Bismil İlçe Başkanlığını kazanan isim oldu.

Kızılkaya yaptığı teşekkür konuşmasında, herkesin delegelerin iradesine saygı göstermesi gerektiğini belirtti. Seçimin emokratik bir ortamda geçtiğini de ifade eden Kızılkaya, Bismil için çalışacağını söyledi.

BENDE AK PARTİLİYİM

Genel merkeze rağmen aday olan ve delegelerin azımsanmayacak derecede oyunu almayı başaran Fahri Çelebi, sandık sonuçlarını değerlendirirken, katılım gösteren Milletvekili ve protokole serzenişte bulundu. Kendisinin AK Parti'nin kuruluş tarihinden itibaren partinin bir neferi olarak çalıştığını, bundan sonra da çalışacağını belirten Çelebi, "böyle bir kongrenin, böyle seçim olmaması gerekir. Ne yazık ik, kürsüye gelenlerin hiçbiri ismimizi dahi zikretmedi. Sürekli Genel merkezin atadığı adaya, bel çıktılar. Desteklediklerini açıkca ifade ettiler. Bu da delegeler üzerinde psikolojik baskı oluşturdu." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler