Avukatlar, Başkan bırakılsın!

Hakkari Barosu avukatları, PKK mensuplarınca kaçırılan AK Parti İl Başkanı Tarhan'ın serbest bırakılmasını istedi

Avukatlar, Başkan bırakılsın!

Hakkari Barosu avukatları örgüt üyeleri tarafından kaçırılan AK Parti Hakkari İl Başkanı Abdulmecit Tarhan'ın serbest bırakılmasını istedi.

Hakkari Barosu, AK Parti İl Başkanı ve aynı zamanda meslektaşları olan Tarhan'ın serbest bırakılması için adliye önünde bir araya geldi.

BARO AVUKATLARI

Baro Başkanı Kutbettin Bayazit, yaptığı açıklamada, barolarının yönetim kurulu üyesi Tarhan'ın, 2 Eylül'de merkeze bağlı Oğul köyü yakınlarında terör örgütü mensuplarınca kaçırıldığını anımsatarak, ''Her şeyden önce insan hakları ve bu kapsamda yaşam hakkı ve kişi güvenliği konusunda ilkesel duruşumuzun sonucu olarak meslektaşımız olan Abdulmecit Tarhan'ın serbest bırakılmasını talep ediyor ve bekliyoruz'' dedi.

ŞİDDET SONA ERSİN

Yaşanan gelişmeler karşısında, hukukçu kimliklerinin bir gereği olarak şiddetin sona erdirilmesi için daha aktif şekilde rol almanın gerekli olduğunu gördüklerini vurgulayan Bayazit, teröristlerce kaçırılan kişilerin serbest bırakılmasıyla mevcut siyasi havanın da yumuşayacağına inandıklarını ifade etti. Avukatlar, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.font-family

Kaynak: Diyarbakır Söz