'Başkanlık seçimlerinde Gül aday olursa bu ciddi bir tablodur'

CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal, katıldığı canlı yayın programından Kemal Kılıçdaroğlu ile alakalı çarpıcı açıklamalarda bulundu.

'Başkanlık seçimlerinde Gül aday olursa bu ciddi bir tablodur'

CHP eski Genel Başkanı Baykal, bilindiği üzere olaylı bir şekilde partiden ayrılmıştı. Ve sonra da Antalya'dan aday olmuştu. Şu sıralar CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal, 2019 yılında geçilecek olan başkanlık seçimleri ile alakalı Kılıçaroğluna göndermelerde bulundu. Deniz Baykal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na göndermelerde bulunarak, eğer ki başkanlık seçimlerinde aday olmazsa partiyi bıraksın dedi.  Ahmet Hakan'ın CNNTURK'teki programına dahil olan Baykal, konuyu yerel siyasete dayandırarak, “Yerel siyasetin ötesinde, ulusal siyasetin artık tek hedef var, cumhurbaşkanlığı. Bunun gereği yüzde 49 olarak ifade ettiğimiz ‘Hayır’ dayanışmasını daha da büyütecek bir anlayış içerisinde siyaset tarzı. Parti artık kendisini bir ölçüde aşmak zorunluluğu ile karşı karşıya, bunu anlamamız lazım. 49’u yakalayabildiği ve arttırabildiği ölçüde yararlı olabilir.'' dedi.

ADAY OLMASI ŞART

Eğer ‘ben aday değilim’ diye bir karar alırsa Genel Başkan, ne yapacağız. CHP, cumhurbaşkanı adayı olmayı kabul eden, talep eden veya ikna edilen ne kadar insan varsa onların tümünü derhal kurultayını olağanüstü çağırıp, o kurultayda genel başkan olarak kimi istiyorsanız seçin o adayınız olacaktır demesi lazım.

Abdullah Gül'ün adaylığı ile alakalı kendisine sorulan soruları yanıtlayan Baykal, "Eğer çıkarsa bu ciddi bir tablodur. Sayın Gül, cumhurbaşkanı adayı olmayı, bu siyasi bağlantıları dikkate alarak, bu 49'urencide etmeyecek bir anlayış içinde aday olarak çıkma eğilimi sergilerse ona bakılır. Varsa öyle bir niyeti Sayın Gül'ün değerlendirilmesi gerekir." şeklinde konuşmasına devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler