Bakan Kılıç, 10 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye'nin farkını anlattı

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Çok çalışanların Türkiye'si ile çok uyuyanların Türkiye'si arasındaki fark, 10 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farktan çok rahat anlaşılabilir'' dedi.

Bakan Kılıç, 10 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye'nin farkını anlattı

Bakan Kılıç, Amasya'da 2 bin 500 kişi kapasiteli spor salonunun temel atma töreninde yaptığı konuşmada, bakanlık olarak göreve geldikleri günden bugüne Türkiye genelinde 385 spor tesisi, 182 de yurt projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Kapalı yüzme havuzu bulunmayan kent bırakmamayı hedeflediklerini belirten Kılıç, Türkiye'nin üç tarafı denizlerle çevrili olmasına rağmen gençleri yüzme bilmeyen bir ülke olduğunu anlattı.

Gençlere seslenen Kılıç, ''Bir ülke iyi yönetildiği zaman neler olabiliyor, kaynakları kötü yönetilirse, israf edilirse hangi değerleri yitiriliyor, bunları sizlerin iyi analiz etmesi lazım. 10 yıldır hizmetlerimizle Türkiye'nin dört bir yanını kuşatmaya, atılan temellerle, bitirilen tesislerle insanlarımızın ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz. On yıl önce Türkiye'nin bırakın spor tesisleri yapmaya, emekli maaşlarını bile ödeyecek parayı bulmaya takati yoktu'' diye konuştu.

''Bu makamlar size teslim edilecek''

Öğrencilere kararlı ve çalışkan olmaları tavsiyesinde bulunan Kılıç, şöyle devam etti:

''Makamlar bize emanet, iyi yetişirseniz bu makamlar size teslim edilecek. Bakan olacaksınız, belediye başkanı olacaksınız ancak bunlar çok çalışmanıza bağlı. Yan gelip yatarak, geceleri gündüzlere katıp çalışmak yerine gündüzleri gecelere katıp uyuyarak o hayalini kurduğumuz büyük ve güçlü Türkiye'yi gerçekleştiremeyiz. Bu ülkenin başbakanı üç günde Türkiye'nin üç farklı ilini ziyaret etti, sonra da Türk insanının hukukunu, çıkarını korumak için bazı temaslarda bulunmak için yurt dışına çıktı. Sizlere çalışın tavsiyesinde bulunurken bizler de istirahate çekilmiyoruz.''

Türkiye'de 10 yılda çok büyük değişimler olduğunu vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

''Çok çalışanların Türkiye'si ile çok uyuyanların Türkiye'si arasındaki fark, 10 yıl önceki Türkiye ile bugünkü Türkiye arasındaki farktan çok rahat anlaşılabilir. 10 yıl önce hükümeti devraldığımızda IMF'ye 23,5 milyar dolar borcumuz vardı. Türkiye geçen hafta IMF'ye 5 milyar dolar kredi verdi. 10 sene önce bu ülkede yaşayan gençler, başbakanının, bakanının adını bilmezken IMF'nin Türkiye masasının şefinin kim olduğunu, babasının soyadı gibi ezberden bilirdi. Çok şükür bugün IMF'ye borcumuzu da ödedik, borç bile veriyoruz. Akdeniz Oyunları Yunanistan'a verildi, 5 yıl çivi çakamadı, iade etti. Kim aldı, Türkiye. Ege Denizi'nde savaş olur mu, olmaz. Çünkü bu kadar ekonomisi güçlü, istikrarlı, siyaseti kuvvetli ülkenin karşısına çıkacak güç bulmak kolay değil.''

Amasya Valisi Abdil Celil Öz ise Amasya'nın özellikle son yıllarda yapılan altyapı ve diğer hizmetlerle hak ettiği yere ulaşmaya başladığını söyledi.

Temeli atılan spor salonu ile önemli müsabakalara ev sahipliği yapmayı hedeflediklerini belirten Öz, Amasya'nın tarihi güzellikleri kadar spor alanındaki başarılarıyla da adından söz ettirmek istediğini kaydetti.

Konuşmaların ardından spor salonunun temeli, yapılan dua ile atıldı.

Bakan Kılıç, temel atma törenine katılan öğrencilerden down sendromlu Mehmet Can Çelik ile yakından ilgilendi. Çelik, İstiklal Marşı'nın tamamını ezbere okuyarak katılımcılardan büyük alkış aldı.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler