'Barış maalesef gelmiyor'

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, tüm çabalarına rağmen bu coğrafyaya barışın gelmediğini söyledi. Bilici, emperyalist güçlerin yerel işbirlikçileriyle birlikte bugünde de tanklarıyla toplarıyla katliam yapmaya devam ettiğini kaydetti.

'Barış maalesef gelmiyor'

DİYARBAKIR - İHD Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınlarının her hafta Cumartesi günleri “Kayıplar Bulunsun Failler Yargılansın” sloganıyla düzenlediği oturma eylemi 186’ıncı haftasını geride bıraktı. Koşyolu Parkı Yaşam Hakkı Anıtı önünde düzenlenen eyleme, İHD üye ve yöneticilerinin yanı sıra, ESP Diyarbakır İl Yönetimi, Almanya'dan gelen antifaşist sosyalist gençler, Barış Anneleri İnisiyatifi, MEYA-DER, KESK’e bağlı sendikaların temsilcileri ile çok sayıda kayıp yıkını katıldı.

İHD Diyarbakır Şube Başkanı Raci Bilici, 1 Eylül’ün dünya barış günü olduğunu hatırlatarak, ancak tüm çabalarına rağmen bu coğrafyaya barışın gelmediğini söyledi. Emperyalist güçlerin yerel işbirlikçileriyle birlikte bugünde de tanklarıyla toplarıyla katliam yapmaya devam ettiğini söyleyen Bilici, “Yıllarca bu coğrafyaya barış gelmedi, bu coğrafyaya, özgürlükler gelmedi. Sürekli emperyalist güçler, yerel işbirlikçileriyle birlikte ezilen halklara karşı topyekun bir savaş açmıştır ve insanlığa karşı çok ciddi suçlar işlemiştir. Halen de işlenmeye devam ediyor, halen sivil insanlar katlediliyor. Bunun tek sebebi sürdürülen savaştır, savaşta inat etmektir. Bu savaşla hiçbir şey elde edemeyeceklerini çok iyi biliyorlar” dedi.

‘ÖCALAN İLE MÜZAKERELER BAŞLATILMALIDIR’

Türkiye’de barış ortamının yaratılmasının tek koşulunun Abdullah Öcalan ile müzakerelerin yapılması olduğunu belirterek, şunları söyledi: “Biz barış savunucuları buradan bütün dünyaya, ve özellikle Ortadoğu’da bu savaşı derinleştiren güçlere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye’de, bölgemizde sürdürülen bu savaşanı bir an önce bitirilmesi, halkların geleceğine saygı gösterilmesi, halkların kendi kaderini tayin hakkına saygı gösterilmesini bekliyoruz. İnançlara, dillere, dinlere, kültürlere, kimliklere saygılı olmalarını istiyoruz. Özelde Kürt meselesi olmak üzere tüm sorunların barış ve müzakerelerle çözülmesini istiyoruz. Bunun da gerçekleşebilmesi için Kürtlerin muhatap olarak gösterdikleri, kendilerine önder olarak kabul ettikleri Öcalan üzerindeki tecride son verilmelidir. Diyalog ve müzakerenin önünü açarak, eşit koşullarda, adil bir barışın sağlanmasını istiyoruz. Aksi takdirde bu coğrafyada hiçbir zaman barış gelmeyecektir.Hükümete düşen tek şey kayıpların faillerini ortaya çıkarmak ve faillerin yerini göstermektir. Artık gencecik insanların ölümlerini duymak istemiyoruz. Hiç kimsenin canı yanmasın, hiçbir ana ağlamasın ve bir an önce barış gelmesini diliyoruz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz