Başakşehir'de bulunan patlayıcı iddianamesi hazır

İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında 2 şüphelinin yer aldığı iddianame, özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi

Başakşehir'de bulunan patlayıcı iddianamesi hazır

Başakşehir Olimpiyat Stadı'nın çevresinde yapılan aramada plastik patlayıcılar ve mayın bulunmasına ilişkin yürütülen soruşturma tamamlanarak 2 şüpheliye yönelik hazırlanan iddianame, özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcılarından Emin Aydinç, Başakşehir'de Atatürk Olimpiyat Stadı yakınındaki fidanlık alanda yapılan arama ve kazı çalışmasında, 2 kilogram C4 patlayıcı, mayın, 4 kilo 622 gram A4 patlayıcı madde ve 2 fünye ele geçirilmesine ilişkin yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Savcı Aydinç'in 2 şüpheliye ilişkin hazırladığı iddianamede, İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen tarafından onaylandıktan sonra, özel yetkili İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İddianamede, şüphelilerden Metin İnce'nin, ''terör örgütü PKK üyesi olmak'' ve ''patlayıcı madde bulundurmak'' suçlarından 9 yıl 6 ay ile 22 yıl, diğer şüpheli Özkan Bayhan'ın da ''terör örgütü PKK üyesi olmak'' suçundan 5 ile 10 yıl arasında değişen hapisle cezalandırılması talep edildi.

İstanbul'daki terör örgütü operasyonu kapsamında, 17 Ocak 2012'de İstanbul Nöbetçi 14. Ağır Caza Mahkemesince sorgulanan şüphelilerden Metin İnce tutuklanırken, Özkan Bayhan serbest bırakılmıştı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, operasyon sonucu 13 Ocak 2012'de gözaltına alınan Metin İnce'nin üzerindeki cep telefonunda bulunan şifreli mesajın çözümünün değerlendirildiği, Başakşehir'deki Atatürk Olimpiyat Stadı yakınındaki fidanlık alanda yapılan arama ve kazı çalışmasında, 2 kilogram C4 patlayıcı ve demir bilyeden oluşan uzaktan kumandalı üzerinde Arapça yazılar bulunan fabrikasyon mayın, 4 kilo 622 gram A4 patlayıcı madde ve 2 fünye ele geçirildiği kaydedilmişti.

Açıklamada, ele geçirilen mayının çok güçlü bir patlayıcı olduğu, 700 demir bilye ile hazırlandığı ve zırhlı araçları tahrip etmekte kullanıldığı da dil getirilmişti.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz