Başbakan Ahmet Davutoğlu balkon konuşması yapacak

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri ardından gözler balkon konuşmasına çevrildi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, yapması beklenen balkon konuşması için genel merkezde hazırlıklar tamamlandı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu balkon konuşması yapacak

Ak Parti'nin tek başına iktidar olacağının kesinleşmesi ardından akıllara "balkon konuşması" geldi. Ankara parti genel merkezinde balkon konuşmasıyla vatandaşlara seslenmesi beklenen AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, ilk olarak Konya'da halkına seslendi. Her seçim sonrasında olduğu gibi 1 Kasım seçimi sonrasında da Başbakan ve Ak Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun balkon konuşması yapıp yapmayacağı büyük bir merak konusuydu.

26. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için oyunu Konya'da Şükrü Doruk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde kullanan Başbakan Ahmet Davutoğlu, saat 21.00'de konutundan çıkarak ilk konuşmasını yaptı. Konuşmasında ilk olarak Mevlana Müzesi'ni ziyaret edeceği bilgisini veren Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşmasını yapması bekleniyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde yapılması beklenen balkon konuşmasın için ise hazırlıklar sürüyor. Gecenin ilerleyen saatlerinde vatandaşların toplanabilmesi için otopark alanı boşaltıldı, ses ve görüntü sistemleri kuruldu. Başbakan Davutoğlu'nun balkon konuşması için partinin önüne dev platformlar kuruldu.

"BALKON KONUŞMASI BİR GELENEK"

7 Haziran seçimlerinde AK Parti oylarında yaşanan büyük düşüş nedeniyle konuşma yapmayacağı iddia edilen ancak iddiaları yalanlarcasına balkon konuşmasını yapan Başbakan Davutoğlu, Memleketi Konya’da oyunu kullanırken; seçim sonucu ne olursa olsun AKP’nin her seçimin ardından gelenek haline getirdiği ‘balkon konuşması’nı yapacağını şu sözlerle ifade etmişti: "7 Haziran sonrasında, siyasi tarihimizde ilk defa bu kadar kısa sürede tekrar seçime gidiyoruz. Seçim güvenliği konusunda çok değişik spekülasyonlar yapanlar olabilir, şu ana kadar Türkiye’nin her yerinde her türlü tedbir alınmıştır. Bu konuda vatandaşlarımızın devletimize güvenmesini rica ediyorum. En büyük gücümüz demokrasimiz ve insanımızdır. Balkon konuşması bir gelenek, akşam netice ne olursa olsun, kanaatlerimizi ifade etmek üzere balkon konuşması yapacağım."

Kaynak: İHA

Kaynak: Diyarbakır Söz