Başbakan: Cinayetler sabote olabilir

Başbakan Erdoğan, Paris’teki cinayetlerin, PKK ile sürdürülen barış görüşmelerini sabote etmek isteyenlerin işi olabileceğini söyledi.

Başbakan: Cinayetler sabote olabilir

Resmi bir ziyaret için Senegal’de bulunan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “Hükümet başarılı olana kadar kürt meselesinde iyi niyetli adımlar atmaya devam edecek” dedi.

Cinayetlerin PKK içi çatışma sonucu olabileceğini kaydeden Erdoğan, sabır çağrısında bulundu.

DIŞ BASINDA CİNAYET NASIL YER BULDU?

Fransa’nın önde gelen gazetesi Le Monde, suikastta örgüt içi hesaplaşma olasılığını artıracak bir iddiaya yer verdi. Haberde Enstitü Direktörü Leon Edart’ın “Kurbanlar katillerine kapıyı açmış olmalılar” açıklamasına yer verildi.

Fransız Le Figaro gazetesinin internet sitesinde yer alan haberdeyse, İçişleri Bakanı’nın olayı “müsamaha gösterilemez” şeklinde nitelediği ayrıntısına yer verildi.

Paris'teki suikast, BBC'nin internet sitesinde de manşetten duyuruldu. Haberde, "Paris'teki Kürt Enstitüsü'nde başlarından vurulmuş üç kadın ölü olarak bulundu. Kadınlardan birinin PKK'nın kurucularından olduğu belirtildi" ifadesi kullanıldı.

AFP'nin "Üç Kürt kadın başından vurularak öldürüldü" başlığıyla geçtiği haberde ise ajansa konuşan bir polis kaynağının açıklamalarına yer verildi. Polis kaynağı, "Olay yeri infaz izlenimi veriyor. Ancak kesin durum incelemelerin ardından belirlenecek" dedi.

Türkiye'nin Paris Büyükelçisi Tahsin Burcuoğlu yaptığı açıklamada, suikast konusunda da kilit bir bilgi verdi: "Saldırganlar, olaydan sonra kapıyı kilitleyip çıkmışlar. Polis, kapıyı kırarak içeri girmek zorunda kalmış."

ÇELİK DE "İÇ HESAPLAŞMA" DEDİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Paris'te aralarında PKK terör örgütü nün kurucularının da bulunduğu 3 kadının öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamada, saldırının yapılış biçimine bakıldığında bunun daha çok PKK'nın kendi içindeki bir iç hesaplaşması gibi görüldüğünü söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz