Başbakan Davutoğlu, oyunu memleketinde kullandı

Türkiye'de 25.'cisi yapılan ve 53.7 milyon seçmenin oy kullanacağı milletvekili genel seçimlerinde Başbakan Davutoğlu oyunu memleketi Konya'da kullandı.

Başbakan Davutoğlu, oyunu memleketinde kullandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Üsküdar ilçesindeki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan da eşlik etti. Burada açıklama yapan Erdoğan, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini ve seçimlerin ülkede güven ve istikrarın sembolü olduğunu kaydetti.

Dışişleri Bakanı mevlüt Çavuşoğlu oyunu Alanya'da kullandı ve "Umarım Türkiye'de sağduyu kazanır. Bugün demokrasinin galip geleceğine inanıyorum" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci Denizli'de TBMM Başkanı Cemil Çiçek Ankara'da oylarını kullandı.

Genel seçimlerde siyasi liderler oylarını kullandı. HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, oyunu istanbul'da kullandı ve "Seçim sandıkları açıldığında Türkiye'de sivil barış ve özgürlüğe katkı sağlayacak bir sonuç görmeyi umuyoruz" dedi.

HDP eş başkanı Figen Yüksekdağ oyunu Van'da kullandı ve "Biz, partililer ve gönüllüler olarak sandıklardan demokratik idarenin çıkması için çok mücadele ettik" dedi.

Kaynak: AJANSLAR