Başbakan: Kemal Bey, çark etmede sınırları aştı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çark etme konusunda artık sınırları aştığını söyleyerek, “Uluslararası çarkçılığa başladı. Bunların, bizim dış politika vizyonumuzu anlama ihtimalleri yok.” dedi.

Başbakan: Kemal Bey, çark etmede sınırları aştı

Partisinin Gaziantep’teki 4. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Erdoğan, dış politika eleştirilerine yanıt verdi. Dış politikadaki ulaştıkları hedefe CHP’nin hayallerinin bile erişemeyeceğini kaydeden Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun son dönemdeki Bosna Hersek ziyaretine de atıfta bulunup, şunları söyledi: “Sayın Kılıçdaroğlu kalktı, Bosna Hersek’e gitti. Maşallah, camilerden, tekkelerden, türbelerden çıkmadı. Elinde Kur’an ile çok güzel fotoğraf kareleri verdi. İnanın sevindik, hoşnut olduk, mutlu olduk. Teşvik de ediyoruz. Hayırlı olsun. Allah devamını getirsin inşallah diyoruz. Fakat ardından geldi. İstanbul’da Arap Baharı Zirvesi yaptı. Başörtülü, Yemenli Tevekkül hanımla basın toplantısı yaptı. Bundan dolayı da kutluyoruz. Peki ama insana sormazlar mı? Boşnak dindar olunca iyi de Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşları, gençleri dindar olunca niye kötü? Yemenli Hanım başörtülü olunca iyi de, Türk başörtülü olursa, örümcek kafalı, öcü mü oluyor?”

Üniversitelerde kızların başörtülü olarak okuması için AK Parti ve MHP’nin bir karar aldığını, bunu Meclis'ten geçirdiklerini söyleyen Başbakan Erdoğan, “Daha sonra Anayasa Mahkemesi’ne bunu bozmak için müracaat edenlerin içinde senin de imzan yok muydu Kılıçdaroğlu? Buna ne derler biliyor musun? Buna dürüstlük demezler, buna istismar derler. Bu samimiyetsizliktir. Bosna’da cami, tekke, türbe gezeceksin, ama Türkiye’de Danıştay’a gidip kat sayı uygulamasının iptalini isteyeceksin. Yemenli başörtülü hanımı yanına alıp, basın toplantısı düzenleyeceksin ama Anayasa Mahkemesi’ne gidip başörtüsü kararının, kademeli eğitim kararının iptalini isteyeceksin." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, "İşte bak şimdi 4+4+4 ile ilgili de yine Anayasa Mahkemesi’ne gittiler. Kim? CHP. Seçmeli olarak Kur’ân’ın okunmasına ve Siyer-i Nebi’nin yani Peygamberimiz'in hayatının okutulmasına ret. Karşı çıktılar. Bunlar bu. Suriye’ye Şam’a arkadaşlarını göndereceksin, Bas rejimine destek vereceksin. Sonra geleceksin buraya Arap Baharı ile ilgili zirve düzenleyeceksin. Kemal Bey, artık maşallah küreselleşiyor. Ama çark etmede, çarkçılıkta küreselleşiyor. Çark etme konusunda artık sınırları aştı. Uluslar arası çarkçılığa başladı. Bunların, bizim dış politika vizyonumuzu anlama ihtimalleri yok.” dedi.

"SURİYE’DE HALKIN İRADESİ İKTİDARA GELENE KADAR, KARDEŞLERİMİZİ BAĞRIMIZA BASMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Bugün de politikalarının arkasında durduklarını ve sıfır sorun dediklerini kaydeden Erdoğan, sorun çıkaranlara karşı da diklenmeden dik durduklarını ifade etti.

Erdoğan, “Hiç kimse kusura bakmasın. Yanı başımızda Suriye’de kardeşlerimiz katledilirken, biz sessiz, tepkisiz, elimiz kolumuz bağlı oturamayız. Yanı başımızda Irak’ta mezhep çatışması yaşanırken, mezhep farklılıkları tahrik edilirken, biz elimiz kolumuz bağlı oturamayız. Yanı başımızda Gazze’de, Kudüs’te insanlık onuru çiğnenirken, biz oradaki kardeşlerimize sırtımızı dönemeyiz. Biz bu bölgede artık barış istiyoruz, istikrar istiyoruz, güvenlik istiyoruz, huzur ve refah istiyoruz. Biz sadece ve sadece kardeşlerimizin huzuru, güvenliği ve refahı için mücadele veriyoruz. Gaziantep, Mardin, Kilis, Şanlıurfa, Hatay illerimiz hiç endişe etmesinler. İnşallah, Suriyeli kardeşlerimiz bu badireyi de atlatacak. İnşallah, Suriye’de tüm Suriyelilerin egemen olduğu yeni bir süreç er ya da geç başlayacaktır. Suriye’de halkın iradesi iktidara gelene kadar, oradaki kardeşlerimizin hakkını savunmaya ve oradan gelen kardeşlerimizi misafir etmeye, bağrımıza basmaya devam edeceğiz. İnşallah bu sıkıntılı günler aşılacak. Daha bir muhabbetle, hasretle kardeşler kucaklaşacak.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak: Diyarbakır Söz