Başika'da hareketlilik!

İstanbul'da Erdoğan-Barzani zirvesi gerçekleşirken, Kuzey Irak'ta TSK Birliğinin konuşlu bulunduğu Başika bölgesinde askeri hareketlilik başladı. Bölgede yoğun askeri takviye yapıldı.

Başika'da hareketlilik!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani ile İstanbul'daki Mabeyn köşkünde görüşürken, sürekli Irak yönetimi tarafından tartışma konusu edilen Kuzey Irak'taki Başika bölgesinde konuşlanan TSK'ya bağlı askeri birlikte, dün askeri hareketlilik yaşandı.

BARZANİ İSTANBUL'DA

Fransa'daki temaslarını tamamlayan Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesut Barzani, çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Türkiye'ye geldi. İstanbul'a inen Barzani ve beraberindeki heyeti, Atatürk Havalimanında Dışişleri Bakanlığı yetkilileri karşıladı.

Yaklaşık bir saat Devlet Konukevinde kalan Mesut Barzani, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmek için Mabeyn Köşk'üne gitmek üzere havalimanından ayrıldı.

MABEYN KÖŞKÜ'NDE

Bu arada Devlet Konukevi'nin önündeki bayrak dileklerinde Türk ve Irak bayraklarının yansıra Irak Kürt Bölgesel Yönetimi bayrağının da asıldığı görüldü.

Görüşme saat 17:00'de başladı. Bir saat süren görüşmede ağırlıklı olarak Musul ve Telafer'in durumu, PKK'nın Irak'taki varlığı ve Suriye'deki son gelişmeler ele alındı. Görüşmenin içeriğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapılmazken, Barzani bugün de Başbakan Binali Yıldırım ile Ankara'da görüşecek.

6 AYDA İKİNCİ KEZ GELDİ

Son bir yıldır Türkiye ile yoğun bir temasta bulunan Barzani, geçtiğimiz hafta Almanya’daki temasları sırasında Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelmişti. Ocak ayında da Yıldırım’ın Federal Kürdistan Bölgesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette yine Barzani Yıldırım ile görüşmüştü.

BAŞİKA'DA HAREKETLİLİK

Buarada, İstanbul'da bu görüşme yapılırken, Musul yakınlarında Türk Birliği'nin konuşlu bulunduğu Başika bölgesinde askeri hareketlilik başladı. Erbil ve Musul arasındaki karayolunda Türk askerlerini taşıyan ve zırhlı araçlarında bulunduğu askeri konvoy görüntülenirken, askerlerin Başika bölgesindeki birliğin değişim yapmasından kaynaklandığı bilgisine ulaşıldı.

Başika'da konuşlu Türk askerinin varlığı, önce merkezi Bağdat yönetimi ve Türkiye arasında sorun haline gelmişti. Başbakan Binali Yıldırım'ın Bağdat'ta yaptığı ziyaretten sonra Musul'un DEAŞ'tan kurtarılmasından sonra buradaki birliğin durumunun yeniden gözden geçirilmesine karar verilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler