Başkan serbest bırakılsın

AK Parti Kulp İlçe Başkanı Çelik'in kaçırılması -Kulp Ziraat Odası Başkanı Akdeniz, PKK tarafından kaçırılan Veysel Çelik'in serbest bırakılmasını istedi

Başkan serbest bırakılsın

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 13 Mayıs 2012 tarihinde örgüt ensupları tarafından kaçırılan Ak Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in serbest bırakılması için Sivil Toplum Kuruluşu (STK), siyasi parti temsilci ve üyeleri ile muhtarlar ortak bir açıklama yaptı. Kulp Ziraat Odası Başkanı Kenan Akdeniz, yol kesen PKK'lı teröristlerce kaçırılan AK Parti Kulp İlçe Başkanı Veysel Çelik'in serbest bırakılmasını istedi.

KAÇIRILAN BAŞKAN ÇELİK

Akdeniz, yaptığı yazılı açıklamada, Çelik'in kaçırılması olayının kendilerini derinden üzdüğünü belirtti. Siyaset alanına yapılan her türlü demokrasi dışı müdahalenin karşısında olduklarını kaydeden Akdeniz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

DEMOKRATİK SİYASET ALANI

''Demokratik siyaset alanının genişletilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu ülkede siyasal alanlara yapılan demokrasi dışı yöntemlerin faturası çok ağır olmuştur ve neticede kaybeden ülkemiz olmuştur. Adına ne dersek diyelim var olan bu sorundan dolayı ülkemiz sosyal, siyasal ve ekonomik olarak olumsuz etkilenmiştir ve etkilenmeye de devam etmektedir. İlçemizin kırsal bölgelerİ bu can alıcı sorunun olumsuz faturasını daha da ağır yaşamış olup ağır bedeller vermiştir.''

TÜM KESİMLERE MESAJ

Tüm kesimlere seslendiklerini belirten Kenan Akdeniz, derin aklın devreye girmesi gerektiğini belirtti. Akdeniz, "Bizim çağrımız iktidarından, muhalefetine, ülkede siyaset yapan tüm kesimleredir. Anadolu kültürünün ayrılmaz bir parçası olan derin aklın artık tamamen devreye girmesi, tarihi kodlarımızda olan derin aklın hayat bulması ile sorunun çözüm bulacağına olan kanaatimiz tamdır. Yeter ki birbirimizi dinleyelim. Bu ülke kuzeyiyle, güneyiyle, doğusuyla, batısıyla zenginliğine zenginlik katmış olup yıllarca Türk'üyle, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle, Laz'ıyla ve diğer etnik gruplarıyla her zaman barış ortamında yaşamayı başarmış. Anadolu farklı etnik, dinsel ve mezhepsel kimlikleri zenginlik olarak görmüş ve yaşamış bir coğrafyadır. Bu coğrafyanın kıymetini hepimizin bilmesi gerekmektedir. Bizler siyaset alanına yapılan her türlü demokrasi dışı müdahalenin karşısında durduğumuzu tekrardan ifade ederek bu tür anti demokratik yöntemlere son verilmesini talep ediyoruz. Veysel Çelik şahsında siyaset yapan kişilerin tekrardan bu pozisyonuna dönmelerini beklemekte olduğumuzu, bu gibi şahısların esaretlerine son verilmesi gerektiğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler