Başörtü kirli emellerden kurtulamadı

Memur-Sen Konfederasyonu tarafından Türkiye genelinde başlatılan Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü için 10 Milyon İmza’ kampanyası Diyarbakır’da da başlatıldı. Memur-Sen Diyarbakır İl Temsilcisi ve Eğitim Bir-Sen şube Başkanı Yunus Memiş, kampanya öncesi Memur-Sen’e bağlı Sendika Başkanları ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Başörtü kirli emellerden kurtulamadı

FIRAT AVCIL

DİYARBAKIR-Neredeyse bir asırdır tahakkümünü sürdüren jakoben zihniyetler sebebiyle insan hak ve hürriyetleri kısıtlandığını ve hiçe sayıldığını ifade eden Memiş, “Kültürlerin ve geleneklerin referans aldığı değerler, değer olmaktan çıkarılmış ve az bir pahaya satışa çıkarılmıştı. Azınlık, çoğunluğa tahakküm etmiş, çoğunluk sessiz kalmış, ve çoğunluk maalesef asimile olmakla karşı karşıya kalmıştı.

 Böyle kara bir tablodan sonra iktidara gelen Akparti Hükümeti, maalesef 10 yıldır ezilen ve manevi hakları yırtık bir gömlek gibi askıya asılan bu halkın gömleğini hala giydirememiştir… Kanayan bir yara olan ve dinimizin şiarı olan başörtüsü, geçen 10 yıllık iktidar ve imkana rağmen hala kirli ellerin emellerinden kurtarılamamıştır” diye konuştu.

Darbe ürünü yönetmelik halen yürürlükte

Memiş, Kamu hizmetinin etkinliği ve verimliliği ile ilgisi bulunmayan, son dönemde yoğunlaşan demokratikleşme ve sivilleşme çabaları ile örtüşmeyen, hepsinden önemlisi doğrudan milletin egemenliğini hedef alan 12 Eylül 1980 askeri darbesinin ürünü olan “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik” darbe dönemi mevzuatlarından kurtulma konusunda toplumsal mutabakatın en üst düzeyde sağlandığı günümüzde halen yürürlükte bulunduğunu söyledi.

Kılık kıyafet özgürlüğü için 10 milyon imza kampanyası

Bu yönetmelikle, baskıcı uygulamaların bazılarına son verildiğine işaret eden Memiş, “Başörtüsü konusunda ise, ellerini ovuşturan fırsatçı ve faşist zihniyetlilerin ellerine anayasal bir değnek verilmiş, başörtülü kadınlarımız ve kızlarımız bu dayağı yemeye devam etmiştir. Elbette Kimi temel hak ve hürriyetler konusundaki yaralara merhem olmaya çalışan hükümetin yaptığı olumlu adımları görmüyor değiliz aksine destekliyor ama yetmez diyoruz. Bu tür hak ihlallerinin yaşanmaması ve sona ermesi adına Memur-Sen Konfederasyonumuz tarafından Türkiye genelinde başlatılan, “Kamuda Kılık ve Kıyafet Özgürlüğü İçin 10 Milyon İmza” kampanyasını bugün itibariyle; kadim kentimiz Diyarbakır’da yatan 3 Peygamber ve 541 sahabenin imzasını arkamıza alarak Diyarbakır’da başlatıyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz