Bayramı kana bulayacaklardı

PKK Bismil'in Tepe köyünde, Kurban Bayramı'nı "kana bulamaya" yönelik suikast planı, son anda fark edilerek, bertaraf edildi. Eker'in Anne ve ağabeyinin mezarının başına tuzaklanmaş, 640 kilo petleyici bulanarak, imha edildi.

Bayramı kana bulayacaklardı

Ahmet DEMİR/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker'in memleketi Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde anne ve ağabeyinin mezarlarının bulunduğu mezarlıkta 5 ayrı noktada  mutfak tüpleri içine tuzaklanmış toplam 640 kilo patlayıcı bulundu.

Diyarbakır Valiliği, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mehdi Eker'in memleketi olan Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nin Tepe Mahallesi'nde Eker'in anne ve ağabeyinin mezarlarının yakın çevresine tuzaklanmış toplam 640 kilo el yapımı patlaycının bulunduğunu açıkladı. Açıklamada, şöyle denildi:

EKER'İN AİLE MEZARLĞI

"Kurban Bayramı öncesinde terörist faaliyetlere karşı yürütülen önleyici faaliyetler kapsamında,  Bismil Tepe Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde Tepe-Kurudere mahallesi yolunda ve Tepe Mezarlığı civarında icra edilen mayın/EYP arama faaliyeti sonucunda, Tepe Mezarlığı'nın yaklaşık 800 m. güneyinde Radyo/Frekans komutalı ateşleme düzeneği ve 8 adet 1.5 voltluk pil bloğu, ateşleme düzeneği ile mezarlık arasındaki bölgede iki ayrı hat halinde 1700'er metrelik kablo, Tepe Mezarlığı'na giden stabilize yol üzerinde 2 adet 120 kg'lık jelikan bidon içerisinde 240 kg amonyum nitrat ile hazırlanmış EYP, İstanbul Milletvekili Sayın Mehmet Mehdi Eker'in  anne ve abisinin Tepe Mezarlığı'nda bulunan kabirlerinin yakın çevresinde 5 ayrı noktada 8 adet 12 kg'lık mutfak tüpü içerisinde infilaklı fitille birbirlerine irtibatlandırılmış 400 kg EYP olmak üzere toplam 640 kg EYP tespit edilmiştir. Söz konusu EYP'ler, kabirlere zarar verilmeden usulüne uygun olarak müdahale edilerek imha edilmiştir. Olayla ilgili olarak Bismil Cumhuriyet Savcılığının talimatı doğrultusunda soruşturmaya devam edilmektedir. Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen çalışmalara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilecektir."

 MEHDİ EKER: ORAYA GİDECEĞİM

Gülen'in iadesiyle ilgili ABD'ye giden AK Parti heyeti İstanbul'a döndü. İlk açıklama Mehdi Eker'den geldi. Eker aile mezarlığına yapılan saldırı hakkında da konuştu. Eker, "Diyarbakır Valisi aradı ve benimle görüştü. Ailemin mezarlarının bulunduğu kabristanda... Ben her bayram kesintisiz oraya giderim, yarın da gideceğim, planlamıştım. Ben bu bayram ziyaretini yapmaya devam edeceğim. Annemin ve abeyimin mezarlığının arasına düzenekle döşemişler. Yol üzerine de konmuş. Hain bir plan. Vahşi, iğrenç, kalleşçe bir plan. Yani bir insan gidiyor yakınlarının kabrini ziyaret ediyor. Ve siz oraya haince yüzlerce kilo bomba yerleştiriyorsunuz. Bir arefe gününde. Bunun üzerinden bir mesaj veriyorsunuz. Bizim bir canımız var, Allah canımızı nasuıl alacaksa emanet onundur, emanet onundur. Ben Kürdüm, bunu herkes bilir. Ama ben Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşıyım.

BÖLGEDEKİ OPERASYON

Öte yandan, Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önceki günkü "önemli yurt içi faaliyetlere" ilişkin bilgi verildi.

Buna göre, Hakkari Çukurca'da devam eden hava destekli operasyonda örgüt mensubu 4 kişi etkisiz hale getirildi. Ayrıca 28 el bombası, 52 doçka uçaksavar mühimmatı, 350 Biksi makineli tüfek fişeği, 490 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır Lice'de devam eden operasyonda ise bir tabanca, 10 kilo amonyum nitrat, 45 kilo esrar ele geçirilirken, 20 bin 300 kök hint keneviri tespit ve imha edildi. Terör örgütüyle ilişkili 5 iş birlikçi şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Şırnak Silopi'de icra edilen operasyonda 3 Dragunov keskin nişancı tüfeği, 2 tabanca, 138 fişeği, bir termal kamera, bir gece görüş dürbünü, bir el dürbünü ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi, bir el yapımı patlayıcı imha edildi. Hatay bölgesinde devam eden operasyonda da bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 120 fişeği, iki el bombası ve bir el telsiziyle bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

ŞEMDİNLİ'DE EL YAPIMI

Hakkari Şemdinli'de, üs bölgesine saldırı girişiminde bulunan teröristlerle girilen çatışmada bir Kalaşnikof piyade tüfeği, 130 fişeği, 6 el bombası ve bir el telsiziyle bölücü terör örgütü mensubu bir terörist ölü olarak ele geçirildi.

Öte yandan Şemdinli'de güvenlik güçlerince icra edilen yol araması esnasında tespit edilen ve bir büyük tüp ile 450 kilo amonyum nitrattan oluşan el yapımı patlayıcı imha edildi.

Erzurum Şenkaya'da ise güvenlik güçlerince icra edilen arazi araması esnasında tespit edilen bir sığınakta, 10 büyük tüp ve çok miktarda muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

KIZILTEPE'DE ELE GEÇİRİLEN

 Mardin'in Kızıltepe ilçesinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Uzunkaya Köyü Hacılifevleri mevkisinde ortaya çıkarılan ve PKK mensuplarınca kullanıldığı belirlenen sığınakta, patlayıcı yapımında kullanılan 2,5 ton amonyum nitrat , 4 bidon mazot, 3 hazırlanmış pil bloğu ile yaşam malzemeleri ele geçirildi. Örgüt üyelerinin patlayıcı malzemelerini bombalı araç saldırısında kullanmak üzere sığınakta bulundurduğu belirtildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz