Bin 330 polise disiplin cezası!

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2011 yılından bugüne kadar 15 bin 330 polis memuruna çeşitli konularda disiplin cezası verildiğini ve son 1.5 yıl içerisinde işkence ve kötü muameleden dolayı meslekten çıkartılmayı gerektirecek bir suç işlenmediğini açıkladı.

Bin 330 polise disiplin cezası!

Diğer disiplin suçlarıyla ilgili ise toplam 495 polis memurunun meslekten ihraç edildiği belirtildi. Ayrıca, İstanbul İl Emniyet Müdür Yardımcılığına atanan Emniyet Müdürü Sedat Selim Ay ile ilgili dava ve idari soruşturmalar sonuçlarının kendisinin rütbe terfi almasına ve söz konusu makama atanmasına engel durum teşkil etmediği açıklandı.

"ADLİ VE İDARİ İŞLEMLER TİTİZLİKLE YAPILMAKTA"

Emniyet Teşkilatı'nın değişen güvenlik ihtiyacını karşılamak amacıyla personel, eğitim, araç-gereç, tesis, teknoloji ve gerekli her türlü alanda sürekli bir gelişme içerisinde olduğu belirtildi. Açıklamada, Emniyet Teşkilatı'nın yaklaşık 260 bin kişilik personeliyle görev ve hizmetlerini yerine getirirken, her gün milyonlarca vatandaşımızla iletişim içinde olmak zorunda olduğu hatırlatıldı.

"495 POLİS MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ"

Emniyet Teşkilatı'nda, 2011 yılından bugüne kadar (1,5 yıl) toplam 15 bin 330 polis memuruna çeşitli konularda disiplin cezası verildi. Ayrıca son 1.5 yıl içerisinde işkence ve kötü muameleden dolayı meslekten çıkartılmayı gerektirecek bir suç işlenmemiş olmakla birlikte, diğer disiplin suçları ile ilgili toplam 495 polis memuru da meslekten ihraç edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler