'Bir haftada toparlarız'

TBMM İnsan Hakları Uludere Alt Komisyon Başkanı, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, ''Komisyon raporumuz yazılmaya başlandı, sonuç bölümüne etki edecek birtakım bilgiler, belgeler geldiğinde bir haftada toparlarız'' dedi.

'Bir haftada toparlarız'

Şener, Ordu'da gazetecilerin Uludere'deki olayla ilgili sorularını yanıtladı.

Komisyon olarak Genelkurmay Başkanlığı'ndan olaya ilişkin belge talep ettiklerini ancak kendilerine bilgiler gönderildiğini ifade eden Şener, ''Komisyon olarak biz belge istedik, bize bilgiler gönderdiler. Biz de bu belgeleri özel yetkili savcılıktan talep ettik, muhtemelen gelecektir yakın zamanda. Komisyon raporumuz yazılmaya başlandı, sonuç bölümüne etki edecek birtakım bilgiler, belgeler geldiğinde bir haftada toparlarız. Ama henüz gelmedi'' diye konuştu.

''Grubu bizim hava aracımız zaten tespit etmişti''

Şener, Amerikan Wall Street Journal gazetesinin Uludere olayına ilişkin iddialarıyla ilgili yazısında ''istihbarat'' kelimesinin yer almadığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

''Gazetede yer alan yazının temeli, bizim müttefiklerimizle paylaştığımız bu tür hava araçlarının müttefikler tarafından uygun kullanılmadığını merkez alan ve çeşitli ülkelerden örnek alan bir yazı. Bu yazının belki de temel amacı, ABD'deki yönetimi zora sokmak ve müttefikler elinde bulunan bu tür araçların iptal edilmesi ve çekilmesine yönelik algılanabilecek türden bir yazı. Orada gazetenin güvenlik birimlerine dayandırarak verdiği bilgiyi doğru kabul etsek bile şunun altını çizmemiz lazım; Türkiye'ye doğru yönelmiş bir grubu gördüklerini ve bunu Türk güvenlik birimlerine ifade ettiklerini söylüyorlar. Halbuki Türkiye'nin 6 kilometre sınırının dışında saat 17.25'te kuzeydoğudan güneybatıya doğru hareket eden grubu bizim hava aracımız zaten tespit etmişti. Dolayısıyla ABD araçlarının tespit ettikleri görüntüler bizim hava araçlarımızın tespit ettikleri görüntülerden çok sonradır.''

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler