Bir Kereden; Çok Şey Olur!

Kullanım yaşının 6'ya düştüğü uyuşturucu bağımlılığına dikkat çekmek üzere "Bir kereden her şey olur" başlıklı konferansta konuşan İl müftüsü İşleyen, "Kim uyuşturucuyu ekiyorsa, satıyorsa, alıyorsa zalimdir" dedi.

Bir Kereden; Çok Şey Olur!

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ile İl Müftülüğü Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinatörlüğü işbirliğiyle uyuşturucu bağımlığıyla mücadele konulu konferans gerçekleştirildi. Diyarbakır İl müftüsü Burhan İşleyen İl Müftüsü "Kim uyuşturucuyu ekiyorsa, satıyorsa, alıyorsa zalimdir. Bizim bağımlılıkla mücadele ederken önce kafayla, zihniyetle mücadele etmemiz gerekiyor"

BİR KEREDEN ÇOK ŞEY OLUR

Merkez Kayapınar ilçesinde bulunan Hz. Ali Camii Konferans Salonunda uyuşturucu bağımlılığında dikkat çekmek amacıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi ile İl Müftülüğü Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinatörlüğü "Bir Kereden Çok Şey Olur’ programı düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda açılış konuşmasını yapan Yeşilay Cemiyeti Diyarbakır Şubesi Başkanı Yahya Öger, uyuşturucu madde çeşitlerinin arttığına işaret etti. Öger, "Düne kadar esrardan bahsediliyordu. Sentetik uyuşturucudan bahsediliyor fakat şu anda çok daha değişik uyuşturucu maddelerin piyasaya girdiğini görebiliyoruz." dedi.

SATAN VE EKEN ZALİMDİR

İl Müftüsü Burhan İşliyen, uyuşturucunun topluma çok zarar verdiğini söyledi. İşliyen, "Kim uyuşturucuyu ekiyorsa, satıyorsa, alıyorsa zalimdir. Kim de bu tütün gibidir alıp satabilirsiniz diye fetva veriyorsa o da kalplerin zalimidir. Bizim bağımlılıkla mücadele ederken önce kafayla, zihniyetle mücadele etmemiz gerekiyor." ifadesini kullandı.

İşliyen, şöyle devam etti: "Uyuşturucuya, fuhşa, çirkeflik tuzağına ses çıkarmazsak ve seyirci kalırsak eğer, bu çocuklar uyuşturucu batağında ya da başka tuzaklarda ölürse cennete gitmezler. Biz de kendi çocuklarımızı cehenneme gönderen zebaniler gibi oluruz. Allah korusun. Zalim insanlar oluruz."

Müftülük olarak Madde Bağımlılığı ile Mücadele Koordinatörlüğü kurarak Yeşilay ile çalışmalar yaptıklarını kaydeden İşliyen, "Bu topraklarda uyuşturucu eken her adamı gördüğümüzde şeytan görmüş gibi olmadıkça, biz uyuşturucuyu bu milletin arasından kaldıramayız." diye konuştu.

TANIK OLDUĞU BİR OLAY

İşliyen, tanık olduğu bir olayı şöyle anlattı: "Surların dibinde gelen misafirlerimi gezdiriyorum. Harabe olan yerlerinde, 16 yaşındaki oğlum, 'Baba gördün mü?' diye sordu. 'Neyi' dedim. 'Bak, biri uyuşturucu çekiyor' dedi. Benzetmek olmasın, benim delikanlının yaşlarında bir delikanlı çekmiş olduğu uyuşturucunun etkisiyle tiril tiril titriyor. Bundan birkaç gün sonra Ulu Camii'de bir cuma vaazı vardı. O cuma vaazımda söylediğim cümleleri burada tekrar etmek istiyorum: Uyuşturucuyu eken, mısır tarlalarının arasına, pamuk tarlalarının arasına uyuşturucuyu eken bu camide namaz kılan cemaat, -ulu Camii söylemiyorum ama- bu bölgenin insanı. Uzaydan kimse gelmiyor. Uyuşturucuyu satan bu bölgenin insanı, uyuşturucuyu satın alıp da Surların dibinde çekmiş olduğu uyuşturucuyla titreyen 3-5 aya ya da 3-5 yıl sonra fazla miktarda aldığı uyuşturucu etkisiyle ölen de sizin çocuklarınız. Vallahi kim bu uyuşturucuyu ekiyorsa zalimdir. Kim satıyorsa zalimdir. Kim alıyorsa zalimdir. Kim de bu tütün gibisidir, mahsuru yoktur, alıp satabilirsiniz diye fetva veriyorsa o da katmerli zalimdir. Bizim, bağımlılıkla mücadele derken önce kafa ile zihniyetle mücadele etmemiz gerekir."

ÇİRKEFLİĞE SEZ ÇIKARMALIYIZ

İşliyen,  “Uyuşturucuya, fuhuş batağına ve çirkeflik tuzağına ses çıkartmazsak, eğer seyirci kalırsak,  bu çocuklar uyuşturucu batağında ya da başka tuzaklarda ölürlerse inan cennete gitmezler. Biz de kendi çocuklarımızı cehenneme gönderen zalim insanlar oluruz." diye konuştu.  Konferansa, Müftülük personeli, rehberlik öğretmenleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler