Bismil'de Kutlu Doğum izdihamı

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bismil’de düzenlenen “Kutlu Doğum” etkinliğine, binlerce vatandaş katıldı. Hep bir ağızdan "lebbeyk ya Resulallah" diyen binlerce Bismilli yüce Peygamber`e (sav) sadakatlerini dile getirdiler.

Bismil'de Kutlu Doğum izdihamı

DİYARBAKIR - Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Bismil`de düzenlenen etkinlik binlerce vatandaşın katılımı ile gerçekleşti. Bayanların yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte hep bir ağızdan tekbirle getirildi salavatlar okundu. Çocuklarının başına sardıkları bandajlarla mevlit alanına gelen bayanlar Hz. Peygambere sevgilerini haykırdılar. Adeta bayram gününü yaşayan Bismilliler mevlit alanına akın ettiler.

İlçenin değişik noktalarında bir araya gelen peygamber aşıkları tekbirler getirerek ve tevhit bayrakları taşıyarak mitin alanına yürüdü. Etkinlik alanına girişte katılımcılara çeşitli hediyeler verildi, gülsuyu dağıtıldı.

 

KUTLU DOĞUM

Molla Şerif Yalçın`ın Kur`anı Kerim tilavetini büyük huşu içinde dinleyen kalabalık Mustafa Altıntop ve ekibi tarafından okunan Mevlidi Şerif ile adeta mest oldu. Hz. Peygamber adeta yeniden dünyaya gelmişçesine coşan kalabalık sevinç gözyaşları döktü. İrem Çelebi`nin okuduğu "Neredesin Ya Resullulah?" adlı şiir ile vatandaşlar duygulu anlar yaşadı. Programda Salavat kampanyası kapsamında okunan salavatalar, kelime i tevhitler, Yasinler ile indirilen hatimlerin sayısı paylaşıldı. Etkinlik Molla Abdulbari`nin okuduğu dua ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz