Bodrum'da Faciadan Kurtarılan Mülteciler Mardin'e Gönderildi

Bodrum'da geçen salı günü sabaha karşı, 6 kişinin öldüğü tekne faciasından kurtulan 70 kaçağın, bavul ve çantalarındaki ıslak eşyayı kurutmak için İlçe Emniyet binasının bahçe duvarını, ağaç dallarını kullanması, ilginç görüntüler oluşturdu. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından kaçaklar, Mardin'deki kamplara gönderildi.

Bodrum'da Faciadan Kurtarılan Mülteciler Mardin'e Gönderildi

Yalı Mahallesi'ndeki Barbaros Koyu'ndandenize açılıp, yasa dışı yollarla Yunanistan'ın İstanköy Adası'na (Kos Adası) geçmeye çalışan kaçakların içinde bulunduğu tekne, geçen salı günü saat 04.30'da, ilçeye 4 mil uzaklıktaki Kara Ada açıklarında fırtına yüzünden alabora oldu. Tekne sulara gömülürken, bölgede bulunan turist teknelerindekiler durumu fark ederek Sahil Güvenlik ekiplerine bildirdi.
Bölgeye 6 Sahil Güvenlik botu ile bir Sahil Güvenlik helikopteri sevk edildi. Başlatılan çalışmada; biri mucize olarak nitelendirilen, ters dönen filikanın oluşturduğu hava boşluğunda beş saat hayatta kalmayı başaran beş yaşındaki Sıdrı Necip ile birlikte 70 kişi kurtarıldı. Altı kaçağın ise cesedine ulaşıldı.
Kurtarılan mülteciler, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne getirildi. İşlemleri sürerken ıslanan bavul ve çantalarındaki eşyalarını kurutmak isteyen mülteciler, emniyet bahçesini çamaşırhaneye çevirdi. Mültecilerin bahçe duvarını ve ağaç dallarını kullanması ilginç görüntü oluşturdu. Kuruttukları eşyalarını tekrar çantalarına koyan mülteciler, iki gündür tutuldukları emniyetten çevik kuvvet polisi refakatinde iki yolcu otobüsüyle Mardin'deki kampa gönderildi.
OYUNLAR OYNADI
Annesi Nesrin ve babası Mehmet Necip ile çıktığı umut yolculuğunda ters dönen filikanın altında oluşan hava odacığı sayesinde hayatta kalmayı başaran Sıdrı Necip, sağlıklı haliyle yüreklere su serpti. Oyunlar oynayıp, babasının boynuna sıkı sıkı sarıldı. Küçük kız, bir ara babasının bakkaldan aldığı meyve suyunu içti. Anne ve babasının elinden tutup yürürken, zaman zaman zıpladığı görülen küçük kız da Mardin'e gidecek otobüse bindi.
Öte yandan; emniyetteki işlemler sürerken; biri üç yaşında kız çocuğu olmak üzere iki kişi rahatsızlandı. Ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırılan bu kişiler de taburcu edildi.

DHA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler