Bodrum'dan Diyarbakır'a 'Barış' yürüyüşü

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 'Barış Gönüllüleri' adı altında toplanan bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Diyarbakır Sur ilçesine yürüyecek. 27 Aralık'ta Bodrum Belediye Meydanı'nda başlayacak yürüyüşün ilk durağı Muğla merkez olacak. Muğla'da yürüyüşe Ege Bölgesi'nde bulunan diğer il ve ilçedeki gönüllüler de destek verecek.

Bodrum'dan Diyarbakır'a 'Barış' yürüyüşü

Bodrum'da bir araya gelen ve kendilerini 'Barış Gönüllüleri' olarak tanıtan bir grup, sokağa çıkma yasağının devam ettiği Sur ilçesine yürüyüş gerçekleştirecek.

DİYARBAKIR'A YÜRÜNECEK

Bodrum Barış Gönüllüleri'nin organize ettiği 'Barışa Yürüyorum' eylemine Bodrum dışında bulunan il ve ilçeler de destek verecek. 'Ben savaş istemiyorum. Barış içinde yaşamak en doğal hakkım' adıyla eylemlerini duyuran grup, yeni yılda Diyarbakır'da olacak. Bodrum Belediye Meydanı'nda yarın başlayacak yürüyüşün ilk durağı Muğla'nın Menteşe ilçesi olacak. Yürüyüş Adana, Antep, Urfa ve Diyarbakır güzergahıyla sürecek.

GÜZERGAHLARI BELİRLENDİ

Barış Gönüllüleri'nden Feyza Taner, yürüyüşlerinin batının sessizliğine karşı bir haykırış olarak gerçekleştireceklerini söyledi. Bölgede yaşanan olaylara karşı batının sessizliğinden rahatsız oldukları için böyle bir yürüyüşü organize ettiklerini belirten Taner, yürüyüşte sadece 'Barışa yürüyorum' yazılı beyaz önlüklerinin giyileceğini anlattı.

Kaynak: Diyarbakır Söz