Bu kez istediği alakayı görmedi

ABD Adana Konsolosu, vali ve belediye başkanlarıyla görüşemediğini itiraf etti.

Bu kez istediği alakayı görmedi

Güneydoğu gezisi sınrası bölge özellikle şiddet ve terörün tırmanış göstermesi nedeniyle sürekli dikkatleri çeken ABD'nin Adana konsolasları, bu kez ilgi görmedi. Adana'nın yeni  ABD Konsolosu Linda Stuart Specht'ın bölge gezisinde Vali ve Belediyele başkanları tarafından itibar edilmedi.

Specht, temaslarda bulunmak üzere geldiği dün geldiği Diyarbakır'da Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde gazetecilerle bir araya geldi.  Görüşme öncesi kısa bir açıklamada bulunan ABD'li Konsolos Specht, Ağustos 2016'dan beri Diyarbakır'a ilk ziyaretini gerçekleştirdiğini, Adana'daki Konsoloslukta Güneydoğu Anadolu'nun çeşitli bölgelerini ziyaret ederek yetkililer ve vatandaşlardan son gelişmeleri duymak ve ABD ile Türkiye arasındaki ilişkiyi etkileyen konular hakkındaki görüşlerini öğrenmenin kendileri için önemli olduğunu iddia etti.

KONSOLOSA İLGİ GÖSTERİLMEDİ

Gaziantep, Şanlıurfa ve Diyarbakır'ı kapsayan bir seyahate çıktığını söyleyen ABD Adana Konsolosu Linda Stuart Specht, "Bu seyahatte, politik gelişmeler hakkındaki görüşlerini anlamak için politik parti temsilcileriyle görüştük Aynı zamanda, bölgedeki ekonomik durumu öğrenmek için meslek kuruluşlarıyla da görüştük. Ve programları ilginç olan ve birlikte insanlar arası ilişkileri geliştirmek için çalıştığımız mültecilere destek olan organizasyonlar, okullar ve avukat grupları gibi sivil toplum örgütleriyle görüştük. Valiler ve diğer hükümet yetkilileriyle de toplantılar ayarladık, ancak onlar bu toplantılara katılamadılar" diye konuştu.

VALİLER VE BELEDİYE BAŞKANLARI GÖRÜŞMEDİ

Daha önce bölge gezilerinde ziyaret ettikleri illerin vali ve belediye başkanları ile de görüşmeler gerçekleştiren ABD Adana Konsolosu'nun bu ziyaretler kapsamında Diyarbakır, Şanlıurfa ve Gaziantep'in vali ve belediye başkanları ile görüşmeler ayarlandığı ancak bu görüşmelerin son anda iptal edildiği öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz