Burnumuzdan solar haldeyiz

Sosyal ve ekonomik koşullar bireyi burnundan solar hale getirirken, şiddet olaylarında patlama yaşanıyor. Diyarbakır ve Mardin’de 4 cinayet işlenirken, cezaevinden izinli çıkan baba ise oğlu tarafından öldürüldü.

Burnumuzdan solar haldeyiz

Sosyal ve ekonomik koşullar bireyi burnundan solar hale getirirken, şiddet olaylarında patlama yaşanıyor. Diyarbakır ve Mardin’de 4 cinayet işlenirken, cezaevinden izinli çıkan baba ise oğlu tarafından öldürüldü.

İKİ GRUP KAVGASI

Olay, akşam saatlerinde Bağlar ilçesinde bulunan Nevruz Park içerisinde meydana geldi. İddiaya göre, iki grup arasında sözlü tartışma yaşandı. Sözlü tartışmanın silahlı kavgaya dönüşmesi üzerine 25 yaşındaki S.S., vücuduna isabet eden mermiyle yığıldı.

BİR KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ

Parkta bulunanların durumu bildirmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerince yapılan kontrolde S.S.’nin yaşamını yitirdiği belirlendi. S.S.’nin cansız bedeni, savcı ve ekiplerin olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu'nun morguna kaldırıldı. 
Polis, olaya karışan şüphelilerin kimliğini belirleyip, yakalamak için çalışma başlattı.

TAKSİCİ ARACINDA VURDULAR

Olay, 6 Ekim gecesi Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, 29 yaşındaki taksi şoförü Veysel Meşe, 820’nci Sokak'ta park ettiği aracının içindeyken, yanına gelen kişi veya kişilerin tabancayla açtığı ateş sonucu ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

 İlk müdahalenin ardından hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan Meşe, dün hayatını kaybetti. Meşe’nin cenazesi, otopsi için morga götürüldü. Polis ekipleri, olay yerinde yaptığı incelemede 4’ü boş 5 kovan buldu. Kaçan şüpheli veya şüphelilerin yakalanması için başlatılan çalışma sürüyor.

CİNAYETİN FAİLİ YAKALANDI

Burada İl Jandarma Komutanlığı ve Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığınca Sakallı Mahallesi’nde 20 Haziran 2020 tarihinde M.V.K.’nın ateşli silahla vurularak öldürülmesi olayı ile ilgili cinayet şüphelilerinin yakalanmasına yönelik 3 farklı adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda, “kasten öldürme” suçundan hakkında 33 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan K.G. yakalanıp tutuklandı. Şüpheli Y.Y. ve F.Y. ait adreste yapılan aramalarda 2 adet ruhsatsız av tüfeği ve av tüfeğine ait 4 adet şarjör ele geçirildi.

İKİ ÇOCUK ANNESİ EŞİNİ ÖLDÜRDÜ

Olay, 2 Ekim’de Mardin’in Kızıltepe ilçesi Koçhisar Mahallesi’nde meydana geldi. Şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında uzaklaştırma kararı bulunan 42 yaşındaki Ömer Durak, 2 çocuğuyla birlikte evine dönen 4 çocuk annesi eşi Semra Durak’la(36) kapının önünde tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesiyle Ömer Durak, yanında getirdiği tabancayla çocuklarının gözü önünde eşi Semra Durak’a ateş etti.

CİNAYET SONRASI İNTİHARA KALKTI

Semra Durak vücuduna isabet eden kurşunlarla yere yığılırken, Ömer Durak aynı tabancayı başına dayayarak ateş etti. Çevredekilerin ihbarıyla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. İlk müdahalenin ardından Kızıltepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Semra Durak, doktorların çabalarına rağmen kurtarılamadı. Durak’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ilçeye bağlı kırsal Akziyaret Mahallesi’ndeki aile kabristanına defnedildi.

HASTANEDE YAŞAMINI YİTİRDİ

Ağır yaralanan ve Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedaviye alınan Ömer Durak, 5 gün sonra hayatını kaybetti. Ömer Durak’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ilçeye bağlı Sürekli Mahallesi’ndeki aile kabristanına defnedilecek.

CEZAEVİNDEN ÇIKAN BABASI

Olay, 5 Ekim’de Kızıltepe ilçesi Sanayi Sitesi Mahallesi’nde meydana geldi. Bir süredir tutuklu bulunduğu Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan, Midyat M Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'na nakli yapılan ve 3 gün izin alarak evine gelen Nurullah Aydın ile oğlu Uğur Aydın arasında, bilinmeyen bir nedenle tartışma çıktı.

AYDIN BABASINI ÖLDÜRDÜ

Tartışmanın büyümesi üzerine Uğur Aydın, babası Nurullah Aydın’ı tabancayla vurup öldürerek, cesedini de mahalledeki boş bir araziye attı. Mahalledekilerin yerde hareketsiz şekilde yattığı ihbarıyla bulunan baba Aydın’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından ilçe merkezideki aile kabristanına defnedildi.

 Gözaltına alınan Uğur Aydın, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

MEYDAN KAVGASI BÜYÜK

Olay, öğleden sonra Siirt merkez Kooperatif Mahallesi Nihat Aykut Caddesi'nde meydana geldi. İki grup arasında henüz bilinmeyen nedenle çıkan tartışma, kısa sürede büyüyerek taş, sopa ve bıçaklı kavgaya dönüştü.

Kavgada Mervan T. bıçakla, ismi öğrenilemeyen 3 kişi ise taş ve sopalarla yaralandı. İhbarla olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralılar, Siirt Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Kavga anları cep telefonu kamerasına yansırken, bazı şüpheliler ifadeleri için emniyete götürüldü.

Kaynak: Diyarbakır Söz