Çatışma; bir uzman şehit

Lice'deki çatışmada bir uzman şehit olurkan, aralarında "mavi listede" bulanan Azat kod adlı PKK'lının bulunduğu 7 militan öldürüldü.

Çatışma; bir uzman şehit

Yılmaz BEKLEYEN/Tahir KARAKEÇİ

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 23 Kasım günü başlatılan 'Bayrak-30 Jandarma Uzman Onbaşı Sabri Acem Operasyonu' devam ederken dün çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş  Mehmet Arıyeşil şehit oldu. Arıyeşil'in Eskişehir'deki babaevi yasa boğuldu.

YARALI UZMAN ŞEHİT OLDU

Lice kırsalındaki operasyonda dün aralarında 'Mavi Liste'de bulunan 'Azat' kod adlı Nevzat Gündüz'ün de bulunduğu 7 PKK'lının ölü ele geçirildi. Bölgede operasyon devam ederken dün örgüt üyeleriyle çıkan çatışmada yaralan Jandarma Uzman Çavuş  Mehmet Arıyeşil, kaldırıldığı Diyarbakır Devlet Hastanesi'nde doktorların tüm çabasına karşın kurtarılamadı.

ŞEHİDİN BABA EVİNDE YAS

Evli ve 1 çocuk babası 32 yaşındaki Uzman Çavuş Mehmet Arıyeşil'in şehit haberini askeri yetkililer Eskişehir'in Gültepe Mahalesi Dermaner Sokak'ta oturan babası İsmail Hakkı ve annesi Hamide bildirdi. Şehidin babaevine Türk bayrakları asıldı, bir 112 ambulansı da evin önünde hazır bekletildi. Evin önüne Odunpazarı Belediyesi tarafından taziye çadırı kuruldu. Şehidin babası İsmail Hakkı Arıyeşil'in Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki bir fabrikada işçi olarak çalıştığı öğrenildi.

ŞEHİDE CENAZE TÖRENİ

Şehit Arıyeşil (33) için tören düzenlendi. 7. Kolordu Komutanlığı'ndaki törende, Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konulan şehidin öz geçmişi okundu, dua edildi. Törenin ardından evli ve bir çocuk babası şehit Arıyeşil'in cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Eskişehir'e uğurlandı.

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Barbaros Kasar, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Demir, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Kamil Erkut Güre, vali yardımcıları, kaymakamlar ile askeri ve mülki erkan katıldı.

7 PKK'LI ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada operasyonda 1'i kadın olmak üzere 7 PKK'nın öldüğü, 1 PKK'lı ile örgüte yardımcı olan 1 kişinin yakalandığı çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiği belirtildi. Bombalı eylemlerde kullanılmak üzere hazırlanan araçların da ele geçirildiği belirtilen açıklamada, örgüte ait barınak ve sığınakların imha edildiği, operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler