Çavuşoğlu, İncirlik'in Rus uçaklara açılması iddiasına açıklık getirdi

Türkiye-Rusya ilişkilerinde yeni bir döneme girilirken kamuoyunda İncirlik Üssü’nün Rusya Hava Savunmasına ait uçaklara da açılacağı iddialarına Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklık getirdi. İşte Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamaları;

Çavuşoğlu, İncirlik'in Rus uçaklara açılması iddiasına açıklık getirdi

"Bundan sonraki süreçte DAEŞ ile mücadelede de Rusya ile işbirliği yapabileceğimizi söyledik. İncirlik Havaüssü'ne Rus uçaklarının gelmesi konusunda herhangi bir ifade kullanmadım. Bizim basın böyle anladı Rusya'ya da öyle mesaj gitmiş" açıklamasında bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kendisinin böyle bir ifadesinin olmadığının da altını çizdi.

İncirlik'e Rus uçaklarının gelmesi konusunda bir söylemlerinin olmadığını belirten Bakan Çavuşoğlu, "Benim böyle bir ifadem olmadı. DAEŞ ile mücadelede herkesle işbirliği yapabiliriz. Örnek olarak da koalisyon içindeki ülkelerin İncirlik Havaüssü'ndeki uçakları ve bulundurdukları gücü verdik. Cumhurbaşkanımız, Putin'e daha önceki dönemlerde de, uçak düşürme hadisesinden önce de 'endişeniz DAEŞ ise gelin DAEŞ'e karşı birlikte mücadele edelim' sözünü de hatırlattık. Bundan sonraki süreçte DAEŞ ile mücadelede de Rusya ile işbirliği yapabileceğimizi söyledik. İncirlik Havaüssü'ne Rus uçaklarının gelmesi konusunda herhangi bir ifade kullanmadım. Bizim basın böyle anladı Rusya'ya da öyle mesaj gitmiş" diye konuştu.

Kaynak: AJANSLAR