Çözüm samimi diyalogtan geçer

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, terörle çözüm olmayacağını görenlerin artık yanlışa itiraz ettiklerini dile getirdi. Artık birilerinin rahatça çıkıp konuştuğunu ifade eden Erdoğan, sağ duyulu insanların daha çok konuşmasını istediklerini söyledi.

Çözüm samimi diyalogtan geçer

Başbakan Erdoğan, partisinin Kayseri il kongresinde yaptığı konuşmada, "Türk kardeşlerim ve Kürt kardeşlerim bir nokta üzerinde dursun” diyerek, PKK'nın, Türkiye’nin büyümesinden, kalkınmasından, güçlü devlet olmasından rahatsız olan çevrelerin elinde olan maşa, taşeron olduğunu ifade etti.

ERDOĞAN TEPKİ KOYDU

Başbakan Erdoğan, "Terör örgütü, herhangi hak ve talep peşinde koşmuyor. Tam tersine Türkiye’nin birliğini, kardeşliğini hedef alıyor. Benim Kürt kardeşlerimin adına değil. Asla asla onların adına değil, ipini elinde tutan ülkelerin ve çevrelerin adına kan döküyor. Bu örgütün milli değerleri yok. Manevi değerleri, dini değerleri yok. Bu örgüt Zerdüştür. Elimizde belgeler var. Bunlar benim Müslüman, saf Kürt kardeşlerimi aldatmaya çalışıyorlar. Kandırmaya çalışıyorlar. Bizim değerlerin yanında hiçbir ilgisi yok.” dedi.

Erdoğan, PKK'nın, Ahmed-i Hani’ye, Selahattin Eyyubi, onların torunları ve mirası ile savaşan, onların hatıralarını kana bulayan örgüt olduğunu dile getirdi. Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

YANLIŞLARA İTİRAZ EDİYORLAR

“Bu örgütün gölgesinde siyaset yapan partide artık gerçek niyetlerini anlamalı ve terör ile arasına mesafe koymalıdır. Uzantısı olarak siyaset yapan partinin terör örgütü ile ilgili, “Bu terör örgütü” dediğini duydunuz mu? Diyemez. Onu demek yürek istiyor. Batılı diyor ama bunlar diyemiyor. Çünkü onları oraya gönderen terör örgütü de ondan. Onların sayesinde oradalar. Oraya geldiler. Aksini söyleyemezler. Parti içinde yanlışı görenler, terörle çözülemeyeceğini görenler, artık cesaretle çıkıp da söylüyor. Yanlışlara itiraz ediyor. Biz artık süreçlere sağduyulu hakim olmasını istiyoruz. Sağduyu insanların, bu kirli süreçten çıkıp hakkı söylemesini istiyoruz."

Başbakan Erdoğan, kardeşlik hukuku içerisinde sorunların çözülmesinin istendiğini belirterek, “Türkiye’de kardeşlik, barış kazanacak. Bunu böyle bilelim. Allah’ın izniyle sağduyu kazanacak. 75 milyon kazanacak. Bütün senaryoları boşa çıkartıyoruz. Karanlık plan ve senaryoları alt üst edeceğiz. Hep birlikte el ele 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek, daha da büyüyeceğiz.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler