Cudi'den dumanlar yükseliyor

ŞIRNAK'ın Cudi dağında PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonlar devam ediyor.

Cudi'den dumanlar yükseliyor

Mart ayında 6 özel harekat polisinin şehit olduğu Cudi dağının Hisar çağlayan bölgeleri Kobra helikopterleri tarafından bombalanırken, karadan ise kritik noktalar top atışına tutuldu. Dumanların yükseldiği Cudi dağında PKK'lılar sürekli yer değiştiriyor.

Irak sınır şeridi üzerinde bulunan Şırnak'ın Cudi dağında önceki gece hareket halinde bir PKK'lı grubun tespit edilmesi üzerine geniş kapsamlı bir operasyon başlatıldı.

 

CUDİ'DE OPERASYON

Mart ayında 6 özel harekat polisinin şehit edildiği Hisar Çağlayan bölgesinde yoğunlaşan operasyonda, jandarma özel harekat timleri PKK'lıları etkisiz hale getirmek amacıyla gizlenebilecekleri alanları çembere aldı. Operasyona havadan destek veren Kobra helikopterleri PKK'lıların gizlenebileceği alanları bombalarken, Hisar taburundan ise sürekli top atışı yapılıyor. Cudi dağının Hisar Çağlayan bölgesinden dumanlar yükselirken, PKK'lıların ise sürekli yer değiştirdiği, jandarkma özel harekat timlerinin ise buna göre dağın bir çok noktasında konumlandığı bildirildi. Cudi dağındaki ormanlık alanlarda başlayan yangın devam ederken, dumanlar Cizre ve Silopi ilçesinden de çıplak gözle görülebiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz