Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şimşek sürpriz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Mayıs’ta yapılacak genel seçimler öncesinde sürpriz bir açıklama yaparak ekonomi politikalarında Mehmet Şimşek’in korrdinatör olarak çalışma yaptığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Şimşek sürpriz

Dün akşam üç televizyonun ortak yayınına katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki dönem ekonomi politikalarımızı daha da güçlendirmek için şimdiden ciddi hazırlıklar yürütüyoruz. Uzun yıllar ekonomi yönetimimizde yer alan Mehmet Şimşek kardeşimizin koordinasyonunda bir ekip, bu doğrultuda hazırlıklar yapıyor" dedi.

11 yıl boyunca Ak Parti’de ekonominin pek çok alanında görev almış olan eski bakan ve başbakan yardımcısı Mehmet Şimşek, Mart ayında Erdoğan ile görüşmüş ardından, aktif siyasete girmeyi düşünmediğini, ancak kendi alanına giren konularda destek vermeye hazır olduğunu ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Merkez Bankası'nın da çalışma yürüttüğünü, seçimlerin ardından bu çalışmaların bir araya getirileceğini ifade etti. Erdoğan çalışmanın içeriği hakkında ise bir ayrıntı vermedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz