Çuvallar dolusu para gönderildi!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen terör soruşturması kapsamında tutuklanan eski Yenişehir Belediye Başkanı Selim Kurbanoğlu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan dava açıldı.

Çuvallar dolusu para gönderildi!

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Kurbanoğlu hakkında hazırlanan iddianame, 8. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi.

İddianamede, Kurbanoğlu'nun "silahlı terör örgütü PKK/KCK'nın" sözde yasama meclisi olarak kabul edi̇len Demokrati̇k Toplum Kongresi̇ (DTK) üyesi olduğu belirtildi. İddianamede, Kurbanoğlu'nun PKK ve DTK'nın ilişkisi, DTK'nın yapısı ve oluşumu hakkındaki beyanlarına da yer verildi.

- Çuvallarla para örgüt mensuplarına veriliyordu

İddianamede, gizli tanık "Poyraz"ın, merkez Yenişehir Belediyesinde çalışanlar arasında PKK'ya mali açıdan destek sağlayan kişiler hakkında verdiği bilgiler de yer aldı. Kurbanoğlu'nu gizli tanık "Poyraz"ın teşhis ettiği aktarılan iddianamede, ifadesinde eski belediye başkanının Şehitlik Eşit Özgür Yurttaş Derneği'nde PKK'yı destekleyici mahiyette propaganda yaptığını kaydettiği belirtildi.

Gizli tanığın iddianamede, "Kurbanoğlu, Mehmet Ali Aydın ile ayda bir liderlik yaparak belediyede çalışan işçileri Lice ilçesinde PKK'nın bulunduğu Sisi kampına götürdüğünü, örgüt mensuplarıyla buluştuklarını ve buluşma esnasında terör örgütü PKK adına toplanan çuvallar ile parayı örgüt mensuplarını verdiklerini biliyorum" ifadeleri yer aldı

- Çalışanların maaşlardaki kesinti terör örgütüne aktarılıyor

İddianameye, 17 Eylül'de, Yenişehir Belediyesi personeli F.Y'nin Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesine giderek, maaşında yapılan kesintiye ilişkin verdiği bilgi de eklendi. Belediyeden aldığı maaşından izinsiz ve rızası olmadan yaklaşık 300 lira kesinti yapıldığını savunan F.Y. ifadesinde, "Maaşımdan yapılan kesintiyi PKK/KCK terör örgütüne para aktardıklarını biliyorum. Sadece benden değil bütün çalışanlardan para kesiyorlar. Ancak korktukları için kimseye söyleyemiyorlar. Bu kesintileri Kurbanoğlu ve belediye başkan yardımcıları biliyor. Bu kişiler organize ediyorlar." dedi.

- Kurbanoğlu DTK çağrılarına uyarak toplantılara katılmış

İddianamede, Kurbanoğlu'nun DTK binasında bazı tarihlerde gerçekleştirilen toplantı ve örgütün çağrısı ile gerçekleştirilen terör örgütünün propagandasına dönüştürülen yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katıldığı bildirildi.

Kurbanoğlu'nun 2009 ve 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilen yasa dışı gösterilerine 15 kez katıldığı belirtilen iddianamede, şüphelinin sürekli ve yoğun bir şekilde katıldığı, bu toplantı ve gösteri yürüyüşlerinde terör örgütü lideri ve terör örgütü lehine sloganların atıldığı, yine terör örgütünü simgeleyen flama ve bezlerin taşındığının tespit edildiğine dikkat çekildi.

Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin yerleşik içtihatlarında terör örgütünün çağrısı ile düzenlenen ve terör örgütünün propagandasına dönüştürülen gösterilere sürekli şekilde katılmanın terör örgütüne üyelik suçunun maddi unsurları olan süreklilik, yoğunluluk ve çeşitliliğin oluşumuna sebebiyet vereceği açıkça belirtildiğine işaret edilen iddianamede, "Şüphelinin münhasıran suç oluşturmasa da, özellikle örgütün direkt ve internet siteleri vasıtasıyla yapmış olduğu çağrılara uyduğu anlaşılmıştır. Bu nedenle şüphelinin savunması suçtan kurtulmaya yönelik olduğu kanaatine varılmıştır." denildi.

- İstenilen ceza

İddianamede, Kurbanoğlu hakkında "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan 7,5 yıldan 15 yıla kadar hapis cezası ile mahkumiyeti halinde TCK 53/1. maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına da hükmedilmesi istendi. İçişleri Bakanlığının terör soruşturması kapsamında tutuklanan Kurbanoğlu açığa alınmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz