Dağdaki çocuklar bizim çocuklarımız

İstanbul eski Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Dağdaki çocuklarımız da bizim çocuklarımız" dedi.

Dağdaki çocuklar bizim çocuklarımız

Vali Mutlu, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) ve Siirt Sanayici İş Adamları Derneği'nin davetlisi olarak geldiği Siirt'te Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Siirt Buluşmaları Tecrübe Paylaşım Programı"na katıldı.

Programda konuşma yapan Vali Mutlu, Siirt'te görev yaptığı yıllarda şaşkınlık yaşadığı bir olayı anlattı.

Bir köyde su bağlandığı için açılış yapmaya gittiklerini belirten Vali Mutlu, daha sonra bir kadının talebi üzerine evine su bağlandığı için kocasının kendisine aldığı çamaşır makinesi için ikinci bir açılış yaptıklarını söyledi.

DAĞDAKİ ÇOCUKLAR BİZİM ÇOCUKLARIMIZ

Vali Mutlu, terör nedeniyle 40 binden fazla yitirilen canların herkesin ortak canı olduğunu ifade ederek, "İster askerimiz, ister polisimiz, ister sivil, ister korucumuz, isterse de dağda ölen bu ülkenin genci olsun, netice itibari ile hepsi bu ülkenin değeridir. Bunları hiçbir çatışmanın içerisine sokmadan bir, beraber ve kardeşçe yaşatabilmek idealimiz olsun" dedi.

Soru cevap bölümünde katılımcıların "Gezi eylemleri sırasında gençlerle nasıl bir ortamda görüştünüz" şekildeki soruya Vali Mutlu, devletin vatandaşıyla ve gençleriyle hiçbir zaman irtibatını koparmayacağını söyledi.

Vali Mutlu, dağdaki çocuklara ilişkin bir soruya ilişkin ise, şöyle konuştu:

"Biz dağdaki Gençlerimizle koparmak istiyor muyuz? Asla. Onlar bizim çocuklarımız. Onların anaları ve babaları bu memleketin evlatlarıdır. Dağdaki çocuklarımız da bizim çocuklarımız. Hiç kimse dağdaki çocukların bizim çocuklarımız olmadığını söyleyemez."

Kaynak: Diyarbakır Söz