Darbe mahsulü anayasanın yürürlükte olması utanç verici

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 12 Eylül anayasasının yürürlükte olmasını utanç verici olarak değerlendirdi.

Darbe mahsulü anayasanın yürürlükte olması utanç verici

Darbeyi yapanların yargılanmaya başladığını hatırlatan Arınç, “Bu anayasanın akordu bozulmuş, dili bozuk bir anayasa, herkes farklı yorumluyor.” dedi. Bülent Arınç, Kürtçe'nin de medeniyet dili olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul Aydın Üniversitesi’nde öğrencilere yeni anayasa ve demokratikleşme süreci hakkında konferans verdi. Yeni anayasa çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Arınç, “Neresinden bakarsanız bakın 60 ve 80 darbesinden sonra yapılan anayasayı reddediyoruz. Geçmişte yapılan çalışmalar oldu. Şimdi daha ciddi çalışmalar var. Nisan sonu itibarıyla bilgi toplama çalışmalarının biteceğini Mayıs ayından itibaren anayasa yazım çalışmalarının başlayacağını ifade ettiler.Mecliste temsil edilen tüm siyasi partilerin anayasa yazımında uzlaşı sağlarlarsa bu yıllardır beklediğimiz hayalin gerçekleşmesi olacaktır.” diye konuştu.

Darbeyi yapanların yargılanmaya başlandığını hatırlatan Arınç, “Darbe suç sayılmaktadır. Darbenin mahsulü olan anayasanın yürürlükte olması üzüntü ve utanç vericidir. Bu anayasalardan kurtulmamız gerektiğini herkes söyleyebilir. Parlamentonun yapacağı yeni anayasaya ihtiyacımız var. Akordu bozulmuş bir anayasa, dili bozuk bir anayasa var. Milletvekillerinin ant içmesinden başlayınız, herkesin farklı yorumladığı anayasa var.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz