Dargeçitte camiye saldırı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK mensuplarına yönelik operasyon başlatıldı. İlçedeki bir cami de zarar gördü.

Dargeçitte camiye saldırı

Dargeçit ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından PKK'lımilitanlara yönelik operasyon düzenlendi.

İlçede önceki gün saat 18.00'den itibaren uygulanan sokağa çıkma yasağının ardından ilçede bulunan PKK'lıları etkisiz hale getirmek, kurulan barikatların kaldırılması, kazılan hendeklerin kapatılması, patlayıcı tuzaklarının imhası için özel harekat polislerinin de katılımıyla kapsamlı operasyon başlatıldı.

Çok sayıda hendek ve barikat ile tuzaklanan patlayıcının bulunduğu ilçede güvenlik güçlerince yürütülen operasyonlarda sivillerin zarar görmemesi için büyük hassasiyet gösteriliyor.

POLİS ARACINA ROKETATARLI SALDIRI

Operasyon kapsamında örgüt militanlarınca zaman zaman polis ekiplerine uzun namlulu silah ve roketatarla saldırıda bulunuluyor.

İlçede polisleri taşıyan zırhlı araca örgüt üyelerince düzenlenen roketatarlı saldırıda ölen yada yaralanan olmadı.

CAMİYE TERÖR SALDIRISI

Örgüt mensuplarının ilçede gerçekleştirdiği saldırılarda Safa Mahallesi'ndeki Ulucami'de de hasar oluştu. Saldırıda camları kırılan camide minber, asma tavan, malzemelerin büyük oranda zarar gördüğü belirtildi.

OPERASYON DEVAM EDİYOR

Mardin Valiliğince, Dargeçit ilçesinde, örgüt mensuplarının yoğunlaşan faaliyetlerine son verilmesi için önceki gün saat 18.00 itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan edildiği açıklanmıştı.

Kaynak: Diyarbakır Söz