Darpçı Kaymakama Genel Merkezden tepki gecikmedi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde Kaymakam Burak Akeller'in Cuma namazı sonrası cami imamı M.K.'yı darp ettiği haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü, yaşanan olaya tepki yağmaya devam ediyor.

Darpçı Kaymakama Genel Merkezden tepki gecikmedi

Yaşanan olayın ardından basın açıklamasında bulunan Mil-Diyanet Sen Genel Merkezi

"Diyarbakır Kulp Kaymakamı Cuma namazı sonrası imam odasına girmiş ve din görevlimize ağır küfür ederek mikrofon sapıyla imamı darp etmiştir. 
Sendikamıza ulaşan bilgi ve iddialara göre, Cuma namazında hocamız hutbeyi okurken sehven bir iki satırı atlıyor. Bunun üzerine camide bulunan kaymakam bey imama ‘Hocaaa! hutbeyi tam ve doğru oku’ şeklinde bağırarak uyarıyor. İmam kardeşimiz o paragrafı atladığını fark ederek tekrar paragrafı okuyor.  
Namaz kılındıktan sonra Kaymakam beyin korumaları camiyi tamamen boşaltarak hocamızı imam odasına götürüyorlar. Odaya giren kaymakam bey hocamıza ağır küfürler ederek hakarette bulunuyor ve üzerine yürüyor.
Hocamıza ‘Sen terörist misin? şeklinde ithamda bulunuyor. Hocamız kaymakam beye ‘Kaymakam bey! benim babam geçici köy korucusu abim de polis, lütfen yapmayın’ diyor. Bunun üzerine kaymakam bey imamı mikrofon sapıyla darp ediyor. Aynı zamanda Diyanet-Sen ilçe temsilcisi olan Hocamız bu olay sonrası hastaneye giderek darp raporu almıştır.
Evet, sendikamıza ulaşan bilgi ve iddialar bunlar.
Genç ve Çınar kaymakam hadisesinden sonra Kulp ilçemizde yaşanan bu müessif olay bizleri üzmüştür.
Mil-Diyanet Sen olarak daha önceki olaylarda olduğu gibi Kulp ilçemizde yaşanan bu olayın da takipçisi olacaktır. Sorumluların adalet önünde hesap vermesi için gerekli tüm iş ve işlemleri yapmaktan geri durmayacaktır. 
Makamı ve mevkisi ne olursa olsun hiç kimse bir kamu görevlisine din görevlimize ağır küfür edemez ve asla darp edemez. Din görevlilerimizin yanındayız.
İçişleri Bakanımızın, Diyarbakır Valimiz ve İl Müftümüzün de bu olaya kayıtsız kalmayacağına gönülden inanıyoruz."

ifadelerine yer verdi. 

Haber: Yılmaz BEKLEYEN 

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler