Demirtaş: "Yenikapı'daki halk kardeşimizdir"

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş Kazlıçeşme mitinginde konuştu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Başbakan Davutoğlu’nun katıldığı Yenikapı’daki fetih kutlamalarına gidenler için de "kardeşlerimiz" ifadesini kullandı.

Demirtaş:

İstanbul'un fethinin yıldönümünde Kazlıçeşme'de partisinin "Büyük İnsanlık" mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Saraylarının camları titriyor. Kandilli Rasathanesi bugün yanlış deprem alarmı verdi. Kazlıçeşme inletiyor Kazlıçeşme" dedi ve ekledi: "Milyonluk mitingle artık barajlar yıkılmıştır." "HDP merhemin adıdır" diyen Demirtaş, çözüm sürecinin HDP'nin başarısıyla kalıcı hale geleceğini söyledi. Demirtaş, “Bunların çirkin yalanlarına inanmayın. 2002 yılında iktidara gelmeden önce kimlerle pazarlık yaptılar, kimlerle anlaştılar, hangi tezgahları kurarak iktidara geldiler, bunun hesabını bile veremeyenler bugün HDP’yi kirli proje olarak suçluyorlar.” dedi.

MİTİNGTEN YANSIYAN KARE

Miting için gelen vatandaşlar polis noktasında arandıktan sonra alana alınıyor.  Mitinge katılanların bazıları yöresel kıyafetleriyle alana geldi.  Konuşma platformunun sol tarafına "Gezi şehitlerini saygıyla anıyoruz" pankartı asıldı. Mitingde bazı kişilerin elinde hem Türk bayrağı hem de HDP bayrağı olduğu görüldü.  Polisin yoğun güvenlik önlemleri aldığı mitingde Aynur Doğan’ın da aralarında bulunduğu bazı sanatçılar sahne aldı. Sanatçıların ardından HDP İstanbul milletvekili adayları sırayla sahneye çağrıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz