Dicle'de Pkk Sığınakları

Dicle İlçesi'nde 2 gün süren operasyonda, PKK'lıların kullandığı içinde yaşam malzemeleri olan 6 doğal mağara ile 3 sığınak bulundu.

Dicle'de Pkk Sığınakları

Murat YÜZÜGÜLLÜ

DİYARBAKIR-Dicle ilçesi kırsalında PKK'ya yönelik düzenlenen "Bayrak-39 Şehit Jandarma Çavuş Seçkin Çil Operasyonu" başarıyla tamamlandı.

Valilikten yapılan açıklamada, Dicle ilçesi kırsalında faaliyet yürüten, aralarında üst düzey terör örgütü PKK yöneticilerin de bulunduğu değerlendirilen teröristlerin etkisiz hale getirilmesi, bölgede bulunan yerleşim yerlerinde tespit edilen işbirlikçiler ve aranan şahısları yakalanması amacıyla 8 Şubat'ta saat 19.00'dan itibaren düzenlenen "Bayrak-39 Şehit Jandarma Çavuş Seçkin Çil Operasyonu"nun 10 Şubat'ta başarıyla tamamlandığı bildirildi.

Operasyonda, savcılıktan alınan adli arama kararlarına istinaden 13 ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda, bir ruhsatsız tek kırma av tüfeğinin ele geçirildiği, bir terör örgütü işbirlikçisinin gözaltına alındığı kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

OPERASYON SONUÇLANDI

"Yol kontrol ve araç aramalarında, 5 araç ve 42 kişinin sorgulaması yapıldı. Teröristlere ait 6 doğal mağara ve 3 ayrı sığınakta, 16 büyük tüp, 18 küçük tüp, 400 kilogram un, yaklaşık 550 kilogram muhtelif yiyecek maddesi ve çok sayıda mutfak malzemesi ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Savcılığın talimatı ile ele geçirilen malzemelere el konulmuş olup, operasyon ile ilgili adli işlemlere devam edilmektedir."

Açıklamada, vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması kapsamında yürütülen çalışmalara olumsuz hava ve iklim şartlarına rağmen, artan bir azim ve kararlılıkla devam edileceği vurgulandı.

24 ÖZEL BÖLGE İLANI

Buarada Hakkari Valiliği, Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerindeki 24 yerleşim biriminin 12-26 Şubat tarihleri arasında özel güvenlik bölgesi ilan edildiğini duyurdu.

KARLAR ALTINDAKİ SIĞINAKLAR

Öte yandan Tunceli İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Tunceli kırsal alanında kış üstlenmesinde bulunan örgüt üyelerine yönelik düzenlenen operasyonda, içerisinde patlayıcı madde yapımında kullanılan malzemeler, tıbbi ve yaşam malzemeleri bulunan sığınak buldu. Sığınaklanda, 400-480 kilo amonyum nitrat, 1 adet tüp, 1 adet akü, 500 kilo un, 100 kilo şeker, 100 kilo çay, çok sayıda tıbbi malzeme, kışlık giyecek ve muhtelif yaşam malzemeleri ele geçirildı. Ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edildi.

POLİSİ ŞEHİT EDEN

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde nişanlısıyla birlikte alışveriş yapan polis memuru Abdulkadir Oğuz'u şehit edip, 7 polisin yaralandığı zırhlı polis aracına yönelik bombalı saldırı olayının faili olduğu belirtilen PKK üyesi H.Ö., tutuklandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz