Görüş Bildir

Diyarbakır'da 150 vaka mı?

Diyarbakır'da Kovid-19 şüphesiyle 150'e yakın kişinin tedavisi sürerken, şu ana kadar 6 hastanın taburcu edildiği bildirildi.

Diyarbakır'da 150 vaka mı?

Koronavirüs (Kovid-19) salgını şüphesiyle tedavi gören Diyarbakır'daki hasta sayısının 150'e ulaştığı öğrenildi.

KOVİD-19 TEDAVİSİ

5 katı Kovid-19 hastaları için ayrılan ve şu ana kadar 4 katı hastalarla dolan Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesi’nde tedavi gören 120 hastadan 20’sinin testinin pozitif çıktığı öğrenildi. Selahattin Eyyubi Hastanesi’nde ise biri yoğun bakımda olmak üzere 7 kişinin tedavi gördüğü kaydedildi. Ergani Devlet Hastanesi’nde ise 5 hastanın Kovid-19 şüphesiyle tedavi gördüğü aktarıldı.

BEŞ KİŞİ ÖLDÜ

Dicle Tıp Fakültesi Hastanesi’nde ise tedavi gören 12 hastadan 5’nin testinin pozitif olduğu, 4’nün yoğun bakım ünitesinde olduğu ve 3’ünün de Kovid-19 şüphesiyle tedavi edildiği bildirildi. Farklı hastanelerde tedavi gören 6 vatandaşın da taburcu edildiği öğrenilirken, test sayısının artırılmasıyla Kovid-19 hastalarının sayısının da buna paralel artabileceği ifade ediliyor. Diyarbakır'da Tabipler Odası Başkanlığının açıklamalarına göre, şu ana kadar Kovid-19 tanısıyla 4 vatandaşın, salgın şüphesiyle bir kişi olmak üzere 5 vatandaş yaşamını yitirdi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi