Diyarbakır'da "Temel Dini Bilgiler Yarışması"

Diyarbakır'da İl Müftülüğü tarafından Kur'an kurslarında okuyan öğrenciler arasında "Temel Dini Bilgiler Yarışması" düzenlendi.

Diyarbakır'da

17 İlçe Müftülüğüne bağlı Kur'an kurslarında okuyan öğrencileri itikat, ibadet, ahlak ve siyer gibi temel dini bilgileri öğrenmeye teşvik etmek, hafızlık eğitimi yapılan kurslarda dini bilgiler dersinin işlevselliğini arttırmak ve kursların tanıtımını yapmak amacıyla Kur'an kursu öğrencileri arasında ilçe birincilerinin katıldığı yarışma İl Müftülüğünde gerçekleştirildi.

İl Müftü Vekili Abdullah Işık, yaptığı konuşmada, tüm öğrenci ve öğreticileri tebrik ettiğini belirterek, amacın yarışma değil öğrencilerin moral ve motivasyonlarını arttırmak olduğunu söyledi.

TEMEL DİNİ BİLGİLER

Işık, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin kendi açılarından birinci olduğunu aktardı.

Yarışma sonunda "kadınlar" kategorisinde Yenişehir ilçesinden Sevgi Sever birinci, Silvan ilçesinden Rabia Meygil ikinci, Bağlar ilçesinden Zehra Kızıl üçüncü oldu.

"Erkekler" kategorisinde Kulp ilçesinden Eyüp Öztürk birinci, Bağlar ilçesinden Mahmut Kızılkaya ikinci, Kocaköy ilçesinden Yusuf Pamuk üçüncü seçildi.

Yarışma sonunda her iki kategoriden dereceye girenlere çeşitli hediyeler verilirken, katılım sağlayan tüm yarışmacılara da kitap hediye edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Çok Okunan Haberler