Diyarbakır’ın komşu ilinde 8 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Ahmet Ercan’dan komşu il için korkutan sözler geldi. Komşu il için 8 büyüklüğünde deprem uyarısı yaptı. “Depreme en duyarlı yer” dedi.

Diyarbakır’ın komşu ilinde 8 büyüklüğünde deprem bekleniyor

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hatlarındaki kırıklara dikkat çekerek gerilmenin Bingöl- Karlıova'ya doğru gittikçe arttığını söyledi. Bingöl için 'depreme en duyarlı bölge' diyen Ercan, "Yapılaşma 8 büyüklüğünde depreme dayanıklı güçte olmalı" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki fay hatlarında hareketlilik sürerken, Doğu Anadolu Fay Hattı ve Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın kesişim noktasında bulunan Bingöl için deprem uzmanları uyarılarını sürdürüyor.

Son olarak Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bingöl- Karlıova bölgesini işaret ederek 'Türkiye'de depreme en duyarlı bölge' dedi. Ercan, bu bölgede yapılaşmanın kayalık yerlerde ve 8 büyüklüğündeki depreme dayanıklı olması gerektiği söyledi.

BİNGÖL BÖLGESİ

"Gökdere, Ilıca ve Karlıova'ya dikkat" ifadelerini kullanan Ercan, şunları kaydetti:  "Doğu Anadolu Kırığı boyunca gerilme hızı KD'ya Bingöl- Karlıova'ya doğru gittikçe artıyor. Türkiye'de depreme en duyarlı yer burasıdır. Yapılaşma kayalık yerlerde, M8,0'e dayanacak güçte yapılmalıdır. Gökdere, Ilıca, Karlıova'ya dikkat."

HABER MERKEZİ

Kaynak: Diyarbakır Söz