Doğu ve Güneydoğu'da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları

Diyarbakır, Elazığ, Batman, Şırnak, Siirt, Mardin ve Bingöl'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü törenlerle kutlanmaya devam ediyor.

Doğu ve Güneydoğu'da Cumhuriyet'in 100. yıl kutlamaları

Diyarbakır'da Valilik önünde düzenlenen törende, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su ve 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Fedai Ünsal, alandaki vatandaşları ve askeri birlikleri selamladı.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından törende konuşan Vali Su, Cumhuriyet'in ilanının 100. yıl dönümünü hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Birlik ve beraberliğin en değerli güç olduğunu vurgulayan Su, şunları kaydetti:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasında yüce milletimizin zaferle sonuçlandırdığı Kurtuluş Savaşımızın Cumhuriyet ile taçlandırıldığı gündür. Yüce milletimizin birlik ve beraberlik içerisinde her türlü imkansızlığa ve zorluğa rağmen iman ve inançla destansı bir mücadele vererek vatanı, bağımsızlığı, milli ve manevi değerleri için neleri göze alabileceğinin istikbal ve istiklalinden vazgeçmeyeceğinin tüm dünyaya ilan edildiği gündür."

Törende, Büyükşehir Belediyesi bando takımı bir konser verdi, halk oyunları ekibi gösteri sundu, öğrenciler şiirler okudu.

Tören birliklerinin geçişi sırasında helikopterler de uçuş yaptı.

Törene, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Emniyet Müdür Vekili Alparslan Demiray, İl Jandarma Komutan Vekili Kıdemli Albay Erdem Ersoy, askeri erkan, kurum ve kuruluşlar ile siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, şehit ve gazi aileleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz