Dünya Erdoğan’ın diplomasisini konuşuyor!

Dünyanın gözü Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye'nin bağlayıcı gücüne çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün Kabine toplantısının ardından gündeme ilişkin yaptığı açıklamalarda 'tahıl koridoru'na da değindi.

Dünya Erdoğan’ın diplomasisini konuşuyor!

Rusya'nın çekildiğini duyurduğu Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması özelinde konuşan Başkan Erdoğan, "Sayın Putin ile ortak paydada buluşacağız" dedi.

Putin'in Türkiye'ye yapacağı ziyarete vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrika ülkelerinin tahıla ulaşması için Putin de bizim gibi hassasiyet gösteriyor. Sonuç elde edeceğimizi umuyorum." ifadelerini kullanmıştı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türkiye'nin, Karadeniz Tahıl Anlaşması'na dönmesi için Rusya'ya baskı yapmasından ABD'nin memnun olduğunu bildirdi.

Miller, Türkiye'nin tahıl girişimindeki rolü hakkında, "En başında bu girişim için anlaşmaya varılmasına ve Rusya'yı girişimi sürdürmeye ikna etmede yardımcı olmak konusunda çok yapıcıydılar." ifadesine yer verdi.

Bakanlık Sözcüsü, Türkiye'nin, tahıl anlaşmasının devamı konusundaki "üretken rolünü" devam ettirmesini temennisini dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz