Duyarlılık tartışması

PKK'ya yapılan operasyona canlı kalkan olmaya giden BDP'li bir grup ve Emniyet Müdürünün diyaloğu kameralara yansıdı.

Duyarlılık tartışması

Diyarbakır'ın Lice ve Kulp ile Bingöl'ün Genç İlçesi kırsal kesiminde güvenlik güçlerinin PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon düzenlediği gerekçesiyle canlı kalkan olmak için bölgeye gitti. Aralarında Van Bağımsız Milletvekili ve DTK Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk, BDP milletvekilleri Nursel Aydoğan ve Ayla Akat Ata'nın da bulunduğu grup sabah saatlerinde BDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünden hareket ederek operasyon bölgesine yola çıktı.

KAMERALAR ÖNÜNDE DUYARLILIK TARTIŞMASI

PKK'ya yapılan operasyona canlı kalkan olmaya giden BDP'li bir grup ve Emniyet Müdürünün diyaloğu kameralara yansıdı. Diyarbakır'ın Lice ve Kulp İlçesi kırsalında güvenlik güçlerinin PKK'lılara yönelik yaptığı operasyona canlı kalkan olmak için bölgeye giden BDP'lilerin bir Emniyet Müdürü ile konuşması kameralara yansıdı.

KARAKOL BASKINLARINDA DA AYNI DUYARLILIĞI BEKLİYORUZ

Operasyon bölgesine gitmek isteyen Ayla Akat ve yanındaki bir grup BDP'li Bölge Emniyet Müdürü ile kısa bir süre konu ile ilgili tartıştı. Ayla Akat "savaşı durdurmak için biz operasyon bölgesine gideceğiz" derken Emniyet Müdürü ise; "Sizden aynı sorumluluğu bir karakol baskını olduğunda da bekliyoruz" dedi.

CANLI KALKAN EYLEMİ BİR GÜN SÜRDÜ

Bu arada BDP'lilerin önceki gün bölgeye giderek başlattıkları 'canlı kalkan' eylemi dün bitti. Geceyi Lice'nin Hedik Köyü kırsalında geçirdikten sonra sabah saatlerinde de daha önce operasyon yapılan Lice- Genç sınarındaki Rıstam Tepesi'ne yürüdü. Gruptakiler, burada bölgede bir askeri hareketlilik ve operasyonun olmadığı gördüklerini, 'canlı kalkan' eylemine son verdiklerini söylediler.

Eylemi bitirmeleri nedeniyle basın açıklaması yapan Aysel Tuğluk, gerçekleştirdikleri eylemin anlamlı ve önemli bir eylem olduğunu iddia ederek, "Annelerimizin bütün zorlukları aşarak buraya gelmeleri çok önemli. Biz bu coğrafyada çok acılar yaşamış bir halkız. Yiğit evlatlarımızı kaybettik. Onlar bu topraklarda özgür yaşamak için zulme karşı bir isyan mücadelesine girdiler. Bu halka yapılanları kabullenmedikleri için dağa gitmek durumunda kaldılar. Onurlu bir mücadele yazdılar" dedi.

BARIŞI SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Barışı sağlamak için mücadele erdiklerini, hükümetin Kürt sorununun çözümü için bir planı olmadığını ileri süren Tuğluk, "Ölümlere dur demek gerekiyor. Bu halk daha fazla ölüm ve acıyı kaldıramaz. Hükümete çağrıda bulunuyoruz; operasyonlarla gidilecek yer yoktur. Kürt halkının iradesi olan Sayın Öcalan, Kandil ve BDP ile oturun ve müzakere edin. Askeri ve siyasi operasyonları durdurun. Çözüm için Sayın Öcalan'ın özgür olması gerekiyor. Bu halk kendi kimliği ile statüsü ile özgürce yaşamak istiyor" diye konuştu.

Aysel Tuğluk'un açıklamasının ardından grup Diyarbakır'a döndü.

Kaynak: Diyarbakır Söz