'El ele verelim, savaşı durduralım'

Roboski katliamında çocuklarını yitiren anneler, Anneler Günü'nü her gün olduğu gibi yarın da çocuklarının mezarı başında gözyaşları dökerek ve ağıtlar yakarak geçirecek.

'El ele verelim, savaşı durduralım'

Bugün Anneler Günü.. Bir çok yerde kutlanacak, çoğu kişi annelerinin gününü evde kutlayacak. Doğu ve Güneydoğu bölgesi başta olmak üzere bir çok yerde anneler ise, günü mezarlıklarda geçirecek. Karanfilleri ve gülleri mezarlıklara bırakacak.

Ki bunların başında Roboski katliamında yaşamını yitiren 34 kişinin anneleri geliyor. O'nlar her gün olduğu gibi bugün de katledilen ve failleri bulunmak istenmeyen çocuklarının mezarında ağıt yakarak günü geçirecek. Roboskili anneler, "çocuklarımızın failleri bulunmadığı müddetçe bize anneler günü de yoktur" diyerek, hükümet yetkililerinin, katliamın faillerini ortaya çıkarıp yargılanmasını istedi.

FAİLLERİ NEDEN AÇIKLANMIYOR

Roboski katliamında yaşamını yitiren Şirvan Encü'nun annesi Leyla Encü, "Kimse bu katliamı yapanlardan hesap sormayacak mı? Kim bana bunun cevabını verecek soruyorum. Erdoğan diyor ben Müslüman'ım. Hey vicdansız. Bugün anneler günüdür, oğlumun mezarına gelip gözyaşı döküp ağlayacağım. Oğlum bana ne getirecek. Allah hakkımızı devlete bırakmasın. Çocuklarımızın ölümlerinde karşılık devlet bize tazminat ödeyeceklerini söylüyorlar. Biz onlardan bir şey istemiyoruz. Bu olayı yapanları gösterip yargılansınlar. Bu olayı yapanları neden ortaya çıkartmıyorlar. Neden bizden saklıyorlar. Bu olayın failleri bulmasa benim acım hafiflemez" diye konuştu.

BU SAVAŞI DURDURALIM

Başka bir acılı anne ise Felek Encü. Barış dileğinde bulunan Encü, dünyadaki tüm annelerin Anneler Günü'nü kutluyor. Evinin tek erkek çocuğu olan Erkan Encü'yü kaybeden Felek Encü, Anneler Günü'nü mezarı başında ağlayarak geçirecek. Encü, "Benim oğlum ne asker ne de polis idi. Evin geçimine katkıda bulunmak için gitmişti. Ben tüm anneler sesleniyorum. Artık hep beraber ele ele tutalım bu kanı ve savaşı durduralım. Bizim çocuklarımızın kanı daha fazla dökülmesin, buna hep beraber dur diyelim! Çocuklarımız bir hiç uğruna ölmesin. Ben 13 yaşındaki oğlumu kaybettim. Çocuğumun faillerini dahi bilmiyorum. Her şeye rağmen barış diyorum. Polis ve asker anneleri, 200 çocuğum dahi olsa yine gönderirim askere diyor. Onlar da yeter desinler. İntikam duygusuyla yaşamasınlar. Hep beraber barış isteyelim, bizimle beraber olsunlar. Her yere bahar geldi, bize ve çocuklarımıza bahar gelmedi. Bizim çocuklarımızın bedenleri toprağın altında" seklide konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz