Elçi cinayeti 442 gündür aydınlatılmadı

Her hafta Cuma günleri suikast sonucu öldürülen Diyarbakır eski Baro Başkanı Tahir Elçi için düzenlenen eylemde konuşan Diyarbakır Baro Başkanı Yardımcısı Velat Alan, “63 hafta, 442 gün oldu ve halen ne yazık ki failler bulunamadı ve bu cinayet aydınlatılmadı” dedi.

Elçi cinayeti 442 gündür aydınlatılmadı

Diyarbakır Barosu, Sur'da katledilen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması, soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta olduğu gibi bir kez daha Diyarbakır Adliyesi önünde açıklama yaptı. Çok sayıda avukatın cübbeleriyle katıldığı 63’üncü hafta eyleminde üzerinde Elçi'nin fotoğrafının yer aldığı Kürtçe ve Türkçe yazılı "Em te ji bîr nakin (Seni unutmayacağız)" pankartı açıldı. Baro adına açıklamayı Diyarbakır Baro Başkan Yardımcısı Velat Alan yaptı.

442 GÜNDÜR KARANLIKTA

Elçi cinayetinin aydınlatılmaması ve faillerin bulunmamasını protesto etmek amacıyla bir kez daha toplandıklarını dile getiren Alan, “63 hafta, 442 gün oldu ve halen ne yazık ki failler bulunamadı ve bu cinayet aydınlatılmadı. Biz bu cinayeti aydınlatmayı kendimize ilke edindik ve mücadelemizi sonuna kadar devam ettireceğiz. Bu olayın faili meçhul kervanına katılmasına müsaade etmeyeceğiz. Mücadelemiz bundan böylede devam edecektir. Failler buluna kadar her hafta burada olmaya devam edeceğiz” dedi.  Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ile son buldu.

Kaynak: Diyarbakır Söz