Görüş Bildir

"Emperyalistler Kürtlerin dostu olamaz"

Sağlam "Emperyalistler Kürtlerin dostu olamazlar. Kürtleri kullanmak istiyorlar. Bugün dost gibi görünenler perde gerisinden başka hesapları olduğu için yarın onlara güvenerek elde ettiğimiz çıkarımlardan daha fazlasını kaybederiz"

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, partisini Diyarbakır İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Sağlam, İslam ümmetinin başına gelen sıkıntıların müsebbibinin başta ABD ve Rusya olmak üzere İngiltere, Fransa ve diğer emperyalist ülkeler olduğunu hatırlattı.

Yaptığı açıklamada İslam ülkelerinin liderlerine seslenen Sağlam, "Kürtlerin emperyalistlere muhtaç duruma düşürülmemesi" gerektiğinin altını çizdi.

Başta ABD olmak üzere emperyalist ülkelere güvenilmemesinin önemini vurgulayan Sağlam, "Ümmetin başına gelen sıkıntıların müsebbibi başta büyük şeytan Amerika ve Rusya olmak üzere İngiltere, Fransa ve diğer emperyalist ülkelerdir. Var olan sorunlar bu müstekbir güçlerin plan ve programlarından kaynaklanmaktadır. Bunu gizleme ihtiyacı dahi duymadan söylemleri ve pratikleriyle ortaya koyuyorlar. Bütün bunları görmemek, sırtını onlara dayamak, onlara güvenip tavır ve tepki koymak kendini aldatmaktan başka bir şey değildir. İslam’ın, Müslümanların, ümmetin ve idarecilerinin faydasına da değildir." dedi.

"Ey İslam ülkelerinin idarecileri! Bu güne kadar çok yanlışlarınız oldu"

İslam ülkeleri liderlerine çağrıda bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Sağlam, açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

"Ey İslam ülkelerinin idarecileri! Bu güne kadar çok yanlışlarınız oldu. Her birinizin doğrularını kabul etmekle beraber yeri geldikçe yanlışlarınızı da söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Bu günden itibaren aranızdaki husumetleri, gizli hesapları, milli menfaatleri bir kenara bırakıp İslam’ın ve Müslümanların, yani ümmetin faydasına olanı ön plana alarak bir araya gelin, oturun ve konuşun.

Müslümanların meselelerini İslam düşmanı emperyalistlere havale etmeyin veya onların müdahalesine zemin oluşturacak tutum ve davranışlar içerisine girmeyin. Aksi halde hem ümmet hem de tek tek ümmetin her bir parçası sıkıntı yaşayacak; Müslümanlar olarak kanlarımız dökülmeye, topraklarımız işgal edilmeye ve namuslarımız çiğnenmeye devam edecek.

Belki HÜDA PAR olarak bizim kimseye yapacak bir yaptırımımız ve müeyyidemiz olamayacak, ancak bu çağrımıza kulak verip bir araya gelmeyen, gelmemek için bahane uyduran veya milli menfaatlerini gerekçe göstererek çözüme takoz olmak isteyenleri Rabbimize şikâyet edeceğiz."

"Müslüman Kürt halkını İslam düşmanı emperyalistlerin insafına terk etmeyin!"

Sağlam, İslam ülkelerinin liderlerine yaptığı çağrıyı sürdürerek  "Ey İslam ülkelerinin idarecileri!  Kürt meselesini kendi aranızda konuşarak, Müslüman Kürt halkının bütün insani ve İslami haklarını vermek suretiyle çözün. Müslüman Kürt halkını İslam düşmanı emperyalistlerin insafına terk etmeyin ve onları muhtaç duruma düşürmeyin. Bu çerçevede bir çözüm geliştirilmezse ABD, Rusya, İngiltere ve diğer emperyalist ülkeler sorunu kaşımaya devam edecek, Müslüman halkları birbirine kırdıracak, kendi çıkarları uğruna akan kanlarımızın akmasını keyifle seyredeceklerdir." şeklinde konuştu.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi