Ensarioğlu; durum vahim

Kulp’ta Kaymakam ile İmam arasında yaşanan tartışmanın yankıları devam ederken, İstanbul Bağımsız Milletvekili M. Salim Ensarioğlu, Kaymakam’a verilen desteğin “vahim” olduğunu iddia etti.

Ensarioğlu; durum vahim

DİYARBAKIR SÖZ-Kısa süre önce İyi Parti’den istifa eden ve İstanbul Bağımsız Milletvekili olarak mecliste yer alan Mehmet Salim Ensarioğlu’da, Kulp Kaymakamı ile İmam’ın arasında yaşanan tartışmaya müdahil oldu. Ensarioğlu mülki idare amirlerinin, Kaymakam Burak Akeller’e açıkça destek vermelerini “çok vahim” olarak değerlendirmesi dikkat çekti.

YAŞANANLAR KABUL EDİLEMEZDİR

Ensarioğlu, kendisine ait sosyal medya hesabında konuya ilişkin paylaşımda bulundu. “Bir süredir Diyarbakır Kulp ilçesinde kamu görevlisi olan bir imam arkadaşımız görevini ifa ederken kabahatli davrandığı iddiasıyla, yerelde devletin görünen yüzü olan mülki idare amiri olan ilçe kaymakamı tarafından; mevzuatlarımızda kamu gücünün kendisine verdiği yetkiyi kullanmak yerine, imam arkadaşımıza devlet ciddiyetine yakışmayan bir davranış ile darp edilmiş olsun veya olmasın, hakaret ve azarlamaya yönelik bir diyaloğun yaşanmış olması dahi kabul edilmemelidir” diyen Ensarioğlu şöyle dedi;

BÖLGENİN HASSASİYETİ VARDIR

Devlet gücünü elinde bulunduran kamu görevlileri sorumluklarını uygularken çok dikkatli olmaları gerekirken hele ki çok hassas olan bölgemizde en az iki defa düşünerek dikkatli olunması gerekirken bu olayın yaşanması sebebi ne olursa olsun kabul edilemez.

DEVLETİN CİDDİYETİNE ZARAR

Soyut bir kavram olan devleti somutlaştıran kamu görevlilerinin kendi içinde yaşadıkları dünya görüşlerini görevleri esnasında mahiyetinde bulunan görevlilere ve halka karşı hangi gerekçeyle olursa olsun, yansımaları çok vahim olabilecek kanun ve hukuk tanımayan söylem, tutum ve davranışlarıyla insanların devlete olan aidiyetine ve devletin ciddiyetine zarar vermeleri kaçınılmazdır.

ÇOK VAHİM BİR PAYLAŞIM

90’lı yıllarda aşina olduğumuz ve bölgede derin yaralar açan bu tür olayların benzerini yaşadığımız bu kanunsuzluğu bazı üst düzey kamu görevlilerinin (ki kamu görevlilerinin temsil ettikleri misyonlarını unutarak kendi duygu ve düşüncelerini sosyal medyada fütursuzca paylaşmaları ise ayrıca sorgulanmalıdır.) dahi işin ciddiyetini kavramadan Kaymakam arkadaşlarını desteklemek amacıyla Sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda görüldüğü üzere, bunu sanki bir hakmış gibi savunmaları ise durumun ne kadar ciddi ve vahim sonuçlara yol açabileceğini açıkça göstermektedir.  Bir hukuk devleti olan ülkemizi idare eden tüm siyasetçiler başta olmak üzere yasama ve yürütme erki ile yargımız ülkemizin birliği ve bütünlüğünü korumak adına buna asla müsaade etmemelidir. Aksi taktirde bu ve benzeri olaylar bölgede onarılamaz derin yaralar oluşmasına sebep olabilir ve olacaktır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz